Alerjik rinit
VK
Vil*** K***
29 Ocak 2020
Merhabalar benim gecmek bilmeyen oksurugum ses kisikligim ve geniz akintim var.kbb doktorlarina gittigimde alerjik rinit deyip bir suru ilac verdi ilaclari kullandiktan sonra yuzumde kirmizi noktaciklar olustu ilaclari kestim kizariklar gitti sikayetlerim artti.her sene sonbahar ve ya kis aylarinda bu sikayetlerim oluyor.daha once gogus hastaliklarina gittigimde ilac kullanirken kanda ieg testi yapti alerjim cikmadi o yuzden alerji bolumune sevk etmedi.sizce ne yapmalıyım ?
2 cevap
243 görüntülenme
Cevaplar (2)

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy
Dahiliye - İç HastalıklarıAlerji Hastalıkları
ıge testi her zaman alerji göstermez kanda testlerden önce cilt testi deri prick test yapılması gerekir.ilaçlar sadece şikayetini baskılar alerji aşıları alerjinizi ortadan kaldırabilir
3 Şubat 2020
VK
Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.deri de test yaptilar malesef butun hepsi pozitif cikti cok alerjik bir bunyeye sahip oldugumu ve ilaclari kullanmami yaninda dikkat etmem gereken seylerin listesini soyledi.Bu durumda alerji asisi olabilmem mumkunmu
3 Şubat 2020

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy
Dahiliye - İç HastalıklarıAlerji Hastalıkları
yeni yapılan moleküler alerji testleri ile gerçek alerjileriniz kandan saptanabilir koldan yapılan testlerle çok fazla maddeye alerjisi olanlar arasındaki çapraz reaksiyonlar saptanabilir. sonuçlara göre aşı başlanabilir.
19 Şubat 2020
Toplam Cevap
293