Merhaba hocam, iki yıldır ağız kokusu şikayetim var.Diş ve ağızdan kaynaklanmıyor dolguları mı yaptırdım 20 lik dişlerimi çektirdim ama geçmedi.Dilimde sarı bir tabaka ver ve ağzım dışkı kokusu gibi kokuyor.Aile hekimim antibiyotik(Flagyl ve klacid) yazdı 3 gün kullandım dilimde sarı tabaka ve dışkı kokusu geçmişti bende geçince 3 gün sonra bıraktım ama koku yaklaşık 1 1ay sonra geri geldi sindirim sisteminde kaynaklandığını düşünüyorum bunun tedavisini merkezinizde yapıyor musunuz?
Ağız kokusunun az görülen sebeplerinden biri de sindirim sistemi olmakla beraber çoğunlukla esas sebep diş ve geniz akıntısı gibi sebeplerdir. Bizden önce diş hekimine ve kbbye muayene olmanızı öneririm.
Hocam kbb ve dış ile ilgili olan bölümü hallettim dolgular gömülü dişler falan.bir ara flagly antibiyotik kullandım 3 gün süre ile dilimdeki sarılık ve ağız kokusu tamamen geçti yani flagly antibiyotiğin etki ettiği bir durum olmalı.
Reflüye bağlı ağız kokusu olsa flagyl ile geçmezdi. Ağızda yetersiz tedavi edilmiş bir enfeksiyon olabilir.