1 hafta önce erkek arkadaşımla korunmalı cinsel ilişkiye girdik ve adetim 4 gün gecikti ama karın ağrısı bel ağrısı oluyo arada gebelik testi de korunmalı ilişkide bulunduğumuz için yapmadım korkuyorum hamile olabilirmiyim ya da bu adet gecikmesi neden oldu ?
Adet gecikmesi için öncelikle gebe olmadığınızdan emin olmanız lazım( idrar veya kan da gebelik testi yaptırmalısınız) . 1 haftaya kadar gecikmeler normal kabul edilir. Bunu aşan süreler ve tekrarlayıcı durumlarda bazı hormonal düzensizlikler( tiroid vs) ve yumurtalık fonksiyonun bozukluğu ( polikistik över hastalığı vs.)gibi pek çok neden adet gecikmesi yapıyor olabilir. Muayene ve tahliller için doktorunuza başvurmanız en uygunu olacaktır.
29 unda adet gördüm şuan aşırı derecede göbeğimin çevresinde ağrı var sizce bu gecikmeden dolayı olabilir mi dışkı yaparken sancılı oluyo yapamıyorum bazen bunun sebebi nedir ve hamile kalıp düşük olsa bu ağrı mı olur
Merve hanım , en yakın zamanda bir kadın Doğum doktoruyla görüşmenizde fayda var. Ciddi endişeleriniz var; hem muayenenizi olursunuz , hem endişelendiğiniz durumları daha rahat değerlendirirsiniz.