33 yaşındayım. TEE yapılarak Septal Anevrizma ve Mitral Kapak prolapsusu ta
EM
Erk*** M***
5 Temmuz 2007
33 yaşındayım. TEE yapılarak Septal Anevrizma ve Mitral Kapak prolapsusu tanısı 2002 yılında konuldu, bebeklikte de üfürüm sözkonusu imiş. 2003 yılında tekrarlanan TEE'de tamamen aynı bulgular devam etti. 2005'te önce EKO (yüzeyden) ile bakıldığında öncekilere ek olarak hafif aort kapak yetmezliği (hafif regürjitan akım) gözlendi. Daha önce TEE'de görülmemiş de olabilir, yeni gelişmiş de olabilir dendi. Efor testi ve tansiyon, kan değerleri tamamen iyi durumda. Görüşünüze önceden teşekkürler.
2 cevap
575 görüntülenme
Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Neslihan Gülmez
Kardiyoloji
septal anevrizma eğer bir geçiş yapacak delik gözlenmiyorsa patolojik değildir. Anlattığınız hafif kapak problemleri için 4 yılda bir takibiniz yterlidir. Saygılarımla
17 Temmuz 2007
EM
cevabınıza teşekkürler. delik yoksa demişsiniz, ancak bahsedilen hafif regürjitan akım zaten bir geçiş deliğine işaret değil midir?
13 Eylül 2007

Uzm. Dr. Neslihan Gülmez
Kardiyoloji
septal anevrizmada olan delikten bahsediyoruz. Kapak problemi ayrı.
14 Eylül 2007
Toplam Cevap
607