Doktorsitesi.com

2,5 senedir mide yakınmalarım var.Mide kazınması,ağız kokusu,boğaz ağrısı,d

Ufu*** Ç***

2 Temmuz 2010
2,5 senedir mide yakınmalarım var.Mide kazınması,ağız kokusu,boğaz ağrısı,dil pası gibi şeyler tam 2,5 senedir var.Ve 1sene 1 ay önce yani geçen sene mayıs ayı sonu gibi bende yemek yerken takılmalarda başladı.Aşırı takılma değil. Ve bu 1 senede benim yeme alışkanlığımı değiştirmedi,katılar halen geçiyor.Kilo kaybım olmuyor,anemi yok.2,5 sene önce ggk testi yapılmıştı negatifti.Kilom arttı hatta bu 1 senede.4-5 kilo aldım.Son 2 aydır boynmda beze var.Ağrısız.Sizce kötü bir durum olabilir mi?
2 cevap
1559 görüntülenme

Cevaplar (2)

Doç. Dr. Süleyman Uraz
Doç. Dr. Süleyman Uraz
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Merhaba, Bu yakınmalrınızın nedeninin reflü olma ihtimali yüksek. Ancak boynunuzdaki beze nedeniyle mutlaka gastroskopi ve tomografi yapılması gerekir.
2 Temmuz 2010
Doktor bey özofagus ca dan çok korkuyorum.Sabah kalkınca bile geğiriyorum yani yemekten sonra olmasıda gerekmiyor.İştahım gayet yerinde.Kilo kaybım yok.Akşama kadar aralıklarla geğiriyorum yemekle bağımlıda olabiliyor bağımsızda.14 aydır yemek yerken takılma var.Kan tahlillerim hep temiz.Ama takıyorum hala kafama.Acaba diğer doktor tanıdıklarımın dediği gibi önemli bir durum olsa bu 14 ayda tedavisiz olma ihtimalim yokmudur? Gerçekten 21 yaşındayım ve beni çok etkiliyor.
5 Temmuz 2010
Doç. Dr. Süleyman Uraz
Doç. Dr. Süleyman Uraz
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Merhaba, Durup dururken özofagus kanseri olmaktan neden korkuyorsunuz ki? Madem böylesine korkunuz var endoskopi yaptırarak bundan kurtulabilirsiniz. Geğirme çok sık olan bir sindirim şikayetidir ve her zaman bir hastalığı göstermez. Yutma esnasında takılma hissi reflüye bağlı olabilir, bu nedenle de gastroskopi yapılması uygun olur. Geçmiş olsun.
5 Temmuz 2010