Zirkonyum

Zirkonyum

Zirkonyum porselenler estetik diş hekimliğinin göstermiş olduğu gelişmeler sayesinde diş hekimliğinde kullanılmaya başlandı.

Oldukça dayanıklı ve diş renginde olan zirkonyum diş kaplama metal köprülerden farklı olarak, alt yapıda metal yerine, beyaz renkli zirkonyum kullanılır.

Son teknoloji ürünü olan bu altyapı estetik ve dayanıklıdır.

Avantajları

Zirkonyum altyapılı estetik porselen diş kapllama sisteminin en büyük avantajı ulaştığı  yüksek dayanıklılıkla arka bölgedeki köprülerde de tam estetik bir görünüm sağlamasıdır. 

Zirkonyum porselen kaplamaların doğal dişlerden ayırt edilmesi oldukça güçtür. Işık geçirgenlikleri vardır. Metal destekli porselen diş kaplamada fotoğraf flaşında oluşan opak görüntü zirkonyum porselen diş kaplamada oluşmaz.

Zirkonyum altyapılı porselenler allerji yapmayan  malzemelerdir.

Diş eti morlukları zirkonyumda görünmez. Metal destekli porselenlerde zamanla diş eti metal rengini alarak porselen başlangıç noktaları ile diş eti arasındakoyu bir renk oluşur.

Zirkonyum porselenlerde böyle bir sorun görülmez.

Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler. Zirkonyum porselenler arka bölgelerdeki dişlerde  rahatlıkla kullanılırlar.

Zirkonyum metal destekli protezlere göre oldukça hafiftir. 

Zirkonyum ağızda metalik tat bozukluğuna neden olmazlar.

Dezavantajları

Uzun dişsiz boşluklar için dayanıksızdır

Fiyatları metal porselenden daha yüksektir. 

 Kısa bir süre içerisinde yapılabilen zirkonyum diş kaplamalar hakkında daha fazla bilgi almak için 05493474347 arayabilirsiniz.

Örnek resimleri görmek isterseniz www.drsertac.com/fotograf-galerisi linkine göz atabilirsiniz. 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sertaç Kızılkaya

1992 yılında İstanbul Ü. Diş Hek Fak mezun oldu.

Ünüversiteden mezun olduktan sonra estetik diş hekimliği implant ve lamina konularında yurt içi ve yurtdışı birçok mesleki bilimsel kongre ve sempozyumlara katıldı.

Büyük bir hastanenin diş kliniğinde çalıştıktan sonra kendi muayenehanesi kurdu.15 yıldan fazla süre ile muayenehanesinde serbest diş hekim olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Küçükçekmece E 5 Yanyol No 108 adresinde bulunan Korudent diş kliniğini kurdu. Halen kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Etiketler
Zirkonyum diş
Dt. Sertaç Kızılkaya
Dt. Sertaç Kızılkaya
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube