Yüz felci ve bozulma sorunları

Yüz felci ve bozulma sorunları

Yüz mimikleri karakter algısına etkisi nedeniyle genel olarak insanlar tarafından çok önemsenir. Bu mimik kompleksi doğuştan itibaren kişinin bilgi, bilinç, görgü, duygu, kültür, eğitim gibi birçok değişik durumdan etkilenerek kişiye özel bir halde şekil bulur. Yüzün mimik denilen otomatikleşmiş kas kontrolü çoğu durumda beynin bilinçli çalışan bölgeleri yerine daha alt merkezlerce kontrol edilir. Bu nedenle öğrenilmiş yüz hareketleri şeklinde uyaranların tipine göre kasılan koordine kas grupları spontan olarak hareket ederler.

Mimik Sağlığını Etkileyen Olaylar Nelerdir?

1.     Hastalıklar: Örneğin yüz felci yapan Bell paralizisi, MS, Merkezi sinir sistemi hastalıkları, kas hastalıkları gibi geniş bir hastalık grubu sayabiliriz.

2.     Hastalık dışı nedenler: Kilo alıp verme, yaşlanmaya bağlı sarkma, sinir harabiyetinin düzelmesinden sonra ortaya çıkan kas çakmaları ve istemsiz hareketler.

Kilo Verme ve Yaşlanmanın Mimik Yapısına Etkisi

Yirmili yaşların sonuna kadar cilt, ciltaltı dokusu, kas ve yağ dokusu son derece diri, parlak ve güzel görünür. Otuzlu yaşlarda biz çok farketmesek de cilt denilen organ bütününü tutan yapı gücünü kaybeder. Kollajen denilen bu destek hyaluronik asit başta olmak üzere birçok diğer kimyasal yardımcıyla görevini yerine getirmeye çalışsa da artık yer çekimi ve benzeri saldırılarla yukarıdan gelen baskıya dayanamaz. Zamanla üstteki dokuları tutan destekler çöktükçe cilt-kas-yağ hücreleri öbekler halinde kayarak alttaki bariyer noktalarında toplanmaya başlar. Bunun sonucu derin oluklar, istenmeyen çizgilenmeler, en önemlisi de aynı kaslar çalışmasına rağmen değişen mimiksel ifadeler.

Çözüm

Yaşlanmanın sebebi bilinmediği için kökten çözüm beklemenin mantıksız olduğu açıktır. Destek dokuların eski gücüne, hücrelerarası sıvının eski viskozitesine yani hyaluronik asit gibi maddelerin orijinal yerlerinde tekrar aynı miktarlarda geri gelmesi düşünülemez. Dolayısıyla çözüm web sitemde ayrıntısını bulabileceğiniz germe ve toplanan bölgelerin üzerindeki ağırlığı azaltacak uygulamalardır.

Hyaluronik Asit Dolgusu

Web sitesinde ayrıntılı olarak anlattığım bir yüz konseptimiz mevcut. Burada temel amacımız belirli kemik desteklerin üzerine bariyer oluşturarak cildidışa ve bariyer noktasının arkasına hapsetmektir. Bu üzerinde çalışılmış özel noktalar aynı zamanda kişinin etnik, cinsiyet ve güzellik algısı düşünülerek seçildiğinde kendi hacmiyle de görünüme katkıda bulunacaktır. Dolgu maddesi seçimi ve kalitesi de başarıda önemli etmenlerden birisidir.

Not: Burada anlatılan içerik Dr. Selçuk Güney'in kişisel deneyimleri yönünde anlatılmış konulardır. Spesifik fikirlerin isim atfedilmeden kullanılması ahlaki değildir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney

Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, 1964 yılında Çanakkale’de doğdu. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ihtisasını da 1996 yılında tamamladı. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış olduğu ihtisas süresi içerisinde yurt dışında birçok eğitim programında bulundu. Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, İsrail MASHAV bursuyla 1995’de Tel-Aviv Üniv. Prof. Sade Bio-Engineering Laboratory’de araştırma grubuna çağrıldı. Kulak Burun Boğaz Branşı’nın önemli isimlerinden Prof. Jacob Sade öncülüğünde dönemin en gelişmiş gaz ölçüm teknolojileriyle yaptıkları çalışma Annals of Otology Rhinology and Laryngology dergisinde yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, aynı yıl içerisinde İsrail Wollfson Hospital Otorhinola ...

Etiketler
Yüz sarkması
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube