Yeni nesil liposuctionla incelme sıkılaşma bodytite

Yeni nesil liposuctionla incelme sıkılaşma bodytite

Estetik cerrahi hastalarında en fazla başvuru nedeni fazla yağlardan kurtulma, incelme isteğidir. Özellikle 30 lu yaşlardan itibaren kilo verme zorlaşmakta, göbek-bel-sırta uzanan simit bölgesi, bacak içleri, gıdı, diz kapağı iç alanı ve üstü, kollar gibi alanlar özellikle kadın hastalarıları çıldırtmaktadır. Erkeklerde ise daha çok erkek tipi meme büyümesi ve bahsettiğimiz simit bölgesi sorun yaratmaktadır.

Bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmada eskiden beri tervih edilen yöntem liposuctiondur. Ama liposuctionla boşaltılan bölgede cilt içi boşalan pantolon gibi sarkabilmektedir. İşte bu sebeple istenen hem incelme hem sıkılaşmadır. Bu sıkılaşmayı sağlamak amaçlı olarak vaser, lazer lipoliz ve bahsedeceğim Bodytite radyofrekanslı liposuction gibi cihazlar geliştirilmiştir.

Yeni nesil liposuction cihazlarında cildi sıkılaştırma amaçlı olarak özellikle cildin temel yapıtaşı olan kollajeni arttırma hedeflenmiştir.

Bodytite ile liposuctionda ciltte açılan küçük bir delikten girilerek hem içerdeki yağ eritilip emilir, hem içerdeki küçük kanamalar durdurulur(böylece kanama ve morarma azalır), hemde dışarıdaki parçasından cilde verdiği radyofrekans dalgaları ile cilt sıkılaşır. Böylece sanki ütülenmiş gibi düz ve sıkı bir yüzey elde edilir.

Daha işlem anında % 40 sıkılaşma farkedebilmekteyiz ki bu aslında eski tekniklere göre önemli bir avantaj.

Ameliyat öncesi ameliyat ve ameliyat sonrası:

Tüm ameliyatlar için de geçerli olsa özellikle liposuction ameliyatı bir ekip işidir ve bu sayede başarı elde etmek mümkün olmaktadır. Öncelikle ameliyat sabahı aç karnına hastaneye gelirsiniz, tetkikleriniz tamamlanır, anestezi uzmanınız sizi muayene eder ve aneztezi şekline birlikte karar veririz .Fotoğraflarınız çekilir, çizimleriniz yapılır. Çok geniş alanlarda genel anestezi tercih etmekle birlikte, kol yada sadece diz içi gibi küçük alanlarda lokal anestezi tercih edilebilir. Lokal anestezi yanında alacakaranlık anestezi (twilight anestezi) dediğimiz aynı endoskopideki gibi sedasyon altında ameliyat yapılabilir. Böylece ameliyatınız hem rahat hem güvenli hemde hafızanızda kötü ağrılı herhangi bir anı olmadan tamamlanır.

Ameliyatta çok küçük deliklerden girilerek içeriye yağ hücrelerini şişiren, küçük kanamaları azaltan, o bölgeyi uyuşturan sıvı verilir. Ameliyat esnasında şikayet edilen örneğin bel yada göbek alanı neredeyse iki katı olur. Daha sonra 10 dakikalık bir bekleme süresiyle o bölge uyuşur ve hazır hale gelir. Liposuctionla işleme başlanır. Fazla yağın % 50 si liposuctionla alınır, daha sonra Bodytite işlemine başlanır. Bu cihazla içerideki yağ eritilir, emilir, ciltle doku altı arasındaki damarlar yakılır kanama durdurulur, radyofrekans sayesinde örümcek ağı gibi ciltaltında uzanan kollajent bantlar ısınır ve büzüşür. Böylece ütüleme tamamlanmış olur.

Ameliyatta alınan yağ miktarı değişmekle birlikte biz genelde 3 litreyi geçmemeye çalışırz. Çünkü alınan yağ sıvı kaybı olarak size yansır.

Ameliyat sonunda ekip tarafından size korseniz giydirilir ve serviste yatağınıza çıkartılırsınız. Genelde çok geniş alan sa ve narkoz aldıysanız o gece serum takviyesi, ağrı kontrolü amaçlı hastanede kalabilirsiniz. Ama genel olarak alacakaranlık anestezi (sedasyon) uygulanan hastalar o günün akşamında korsesiyle evine gidebilir.

İlk gece mutlaka içeri verilen sıvıların sızıntısı olmaktadır. Bu içerde kalmaması için istenen bir durumdur.

Ameliyat sonrası 3. gün kontrolünüz yapılır, banyo yapabilirsiniz, aynı anda korseniz de yıkanır. Korseyi e az 2 hafta giymeniz önerilir. Korse aynı alçı gibi vücudu şekillendirir.

Bu işlem

Gıdı

Kollar

Sırt

Bel Göbek

Bacak içi

Basen

Dizler içi ve üstü

Popo altı banana fold bölgesi

Ayak bileği inceltmede kullanılmaktadır. Erkeklerde Jinekomasti (erkek tipi meme büyümesi) düzeltilmesinde kullanılmaktadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Estetik cerrahi
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube