Yanak dolgusu

Yanak dolgusu

Cerrahi prosedürler kadar uzun süreli işlem gerektirmemesi, operasyon sonrası toparlanma dönemine ihtiyaç duyulmaması, bu işlerin ofis şartlarında yapılabilmesi, dolgu enjeksiyonu uygulamalarının en önemli avantajları arasındadır. Yüzün en önemli kısmını oluşturan yapılardan biri de yanaklar ve elmacık kemikleridir. Genç yaşta dolgun olan yanaklar, yaşla beraber hacim kaybı yaşar ve bu durum yorgun görünmenize neden olur. Bazı insanlarda, yanaklar gereğinden fazla çökük ve düz olur, bu her iki görüntü de pek istenmez.

Elmacık kemikleri o yüzün gerektirdiği şekilde belirginleştirilebilir. Yanak estetiği, işte bu noktada önem kazanır. Elmacık kemiği hacmini artırarak dolgu uygulamaları yapılırken çok hassasiyet gösterilmeli ve uygulamanın yapıldığı kişinin yüz ifadesinin ve doğallığının bozulmamasına özen gösterilmelidir. Yüksek hacim oluşturma kapasitesiyle göz alıcı sonuçlar ve yüzün mükemmel bir şekilde yeniden biçimlendirilmesini sağlar. Yüzdeki ince çizgilerin giderilmesi veya yüze hacim kazandırmak için kullanılan bu yöntem, cildin ışıltı ve tonunda iyileştirme yaparak cildin yenilenmesi sağlanırken aynı zamanda yanak ve elmacık kemiği belirginleştirilir.

Ancak elmacık kemiği hacmini artıracak dolgu uygulamaları yapılırken çok büyük bir özen ve dikkat gösterilmesi gerekir. Günümüzde tüm dünyada en yaygın kullanılan dolgu maddesi Hyaluronik asittir.

Hyaluronik asit, normalde insan vücudunda bulunan bir moleküldür, bu nedenle vücudun bu enjeksiyona alerjik bir yapıtla cevap vermesi son derece nadirdir. Yüz dolgusu  ( Hyaluronik asit ) muayenehane koşullarında yapılır ve uygulama bölgesinin çokluğuna göre 15 ile 30 dk arası bir uygulama süresi bulunmaktadır. İşlemden sonra çıkıp normal hayatınıza dönersiniz. Uygulama alanında 1-2 saat sürecek hafif bir kızarıklık oluşabilir. Dolgu enjeksiyonları son derece konforlu uygulamalardır.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır. Uzun yıllar GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra yaklaşık 7 yıl önce bu görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, halen muayenehanesinde serbest hekim olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, akademik kariyeri esnasında 2 yıl süreyle Amerika’da Kentucky Üniversi ...

Etiketler
Yanak dolgusu
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube