Tüp bebek tedavisi gören kişilere yardımcı bir klavuz.

Tüp bebek tedavisi gören kişilere yardımcı bir klavuz.

Tüpbebek tedavisi görmekte olan bir kişinin ,yakınlarından istediği davranış şekli.
 
 Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizi bilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyorum.

·          Lütfen her ay bana, gebe olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka büyük bir sevinçle     size haber vereceğim.

·          Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size haber vereceğim.

Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi sormayın. Bu bana acı veriyor.
Doğum tebriğine geldiğimde bana “şimdi sıra sende “, “inşallah bir dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz” gibi şeyler söylemeyin. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.

 Bize sürekli olarak, infertilite tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.

Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin ve anlamaya çalışın.

Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.

Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek değildir.

SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.
YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Filiz Tosun

Op. Dr. Filiz TOSUN ÇATAKLI, 1983 yılında Samsun Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve 1997 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. İhtisasının ardından pek çok kurumda görev yaparak mesleğinde uzmanlaşan Op. Dr. Filiz TOSUN ÇATAKLI, 1998-2002 yılları arasında İstanbul Çamlıca Ömür Hastanesi’nde, 2002-2003 yılları arasında İstanbul Delta Hospital’da, 2003-2004 yılları arasında İstanbul Amerikan Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi - Özel Kadıköy Hastanesi'nde, 2004-2005 yılları arasında Euro-Fertil Tüp Bebek Merkezi’nde, 2005 – 2006 yılları arasında American Hospital of Paris, Fransa’da, 2006 yılından 2013 yılına kadar Kadıköy Şifa Ha ...

Etiketler
Tüp bebek tedavisi gören kişilere yardımcı bir klavuz
Op. Dr. Filiz Tosun
Op. Dr. Filiz Tosun
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube