Toksik ilişki

Toksik ilişki

Kişiyi mutlu etmesinden çok mutsuzluk yaratan,  kendini sorgulamaya ve suçlamaya neden olan ve sürekli kötü hissetmeye neden olan ilişkidir. Bu tür ilişkileri sonlandırmak oldukça zordur. Toksik ilişkideki kişi bencil ve zorbadır. Kişi sadece kendi çıkarlarını düşünür ve karşısındakine eleştirel tavırlar sergiler. Aynı zamanda karşısındakini yalnız bırakıp ilişkiye değer vermez, sürekli manipüle eder, yaşanan problemi çözmek yerine kendini haklı çıkarmaya çalışır. Sıklıkla yalan söyler ve kendisine muhtaç etmeye çalışır.

Bu nedenle; ilişkinizde sağlıklı bir iletişim olmadığını, öfke ve duygusal patlamalar yaşadığınızı, Kıskançlık ve güvensizlik gibi konulardan dolayı, arkadaş, ailenizden kendinizi izole ettiğinizi, duygu ve düşüncelerinize önem verilmediğini, hayatınızla ilgili karar ve eylemlerinizde desteklenmediğinizi, Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kaldığınızı, ilişkide sizi tutan bir şeylerin olduğu fakat bu şeyin ne olduğunu bilmiyor olmanız ilişkisiniz toksik bir ilişki olduğu söylenebilir.

Bu makale 15 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Harun Aysever

Harun Aysever, İlk ve orta öğretiminin ardından, lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümüne başlamış ve lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başlayıp Özel Eğitim bölümünde lisans dersleri vermeye başlamıştır. Bilim uzmanlığı derecesi almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına başlayıp derslerini tamamlamış yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmıştır. Yüksek öğrenim, uzmanlık ve çalışma yılları sürecince çeşitli çalıştay, kongre ve seminerlere katılmıştır. Ulusal ve Uluslararası makale ve bildiriler sunmuştur. Günümüzde kendi alanındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek şuan kurucu oluğu EKOL Psikolojik Danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin olan bireylere terapiler vereye başlamıştır. Aynı zamanda b ...

Etiketler
İlişki problemi
Uzm. Psk. Harun Aysever
Uzm. Psk. Harun Aysever
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube