Doktorsitesi.com

Theraplay ® (Bağlanma Temelli Oyun Terapisi) Nedir?

Uzm. Psk. Esen Orhan
Uzm. Psk. Esen Orhan
8 Mart 2021146 görüntülenme
Randevu Al
Theraplay ® (Bağlanma Temelli Oyun Terapisi) Nedir?

Günümüzde ebeveyn olarak bir çoğumuz hayatın koşturmacası içinde çocuklarımızın en temel ve gerçek ihtiyaçlarını gözden kaçırıyor, onları kafamızda yarattığımız kalıplara uygun şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlar adına kararlar alıyor, kimi zamanda onlara birer yetişkin gibi davranıyoruz. Meşguliyetlerimiz arasında çocuklarımızda sağlıklı bir ilişki kurma fırsatını da kendimize ve ona tanımıyoruz.

Theraplay® bu noktada ebeveyn ile çocuk arasındaki ilişkiye vurgu yaparak, özellikle aile bireylerinin birbirleri ile yeniden bağ kurmalarına ve ilişkide yaşanan problemleri oyun yoluyla aşmaya odaklanır. İlişki temelli, etkileşimsel, temasın çokça kullanıldığı ve eğlenceli bir oyun deneyimi sunan Theraplay’le amaçlanan; ebeveyn ile çocuk arasında duygusal bir bağ kurarak, çocuğun öz güvenini, empati yapabilme ve diğer insanlarla anlaşabilme becerilerini kazandırmak, aynı zamanda güveli bağlanmanın yeniden kurulmasına imkan sağlamaktır. Terapist tarafından yapılandırılmış Theraplay ® seanslarıyla birlikte çocuklar kendilerini değerli ve sevilmeye layık görmeye başlarken, ebeveynlerin de kendi davranışları üzerinde düşünme ve değişiklik yapma fırsatları olur. 

Theraplay®’de Başlıca Çalışma Alanları:

* Bağlanma/ İlişki Sorunları

* Erken Çocukluk Döneminde Ayrılık Yaşayan Ebeveynler- Çocuklar

* Özgüven Sorunları

* Öfke Kontrol Problemi

* Travma Yaşayan Çocuklar

*Cinsel İstismara Uğramış Çocuklar

* Evlat Edinilmiş / Koruyucu Aile Yanında Kalan Çocuklar

* Otizme Bağlı Sosyal Beceri Sınırlılığı olan Çocuklar

Etiketler

BağlanmaBağlanma bozukluğuBağlanma problemleriBağlanma sorunlarının tedavisinde psikoterapötik müdahaleoyunterapibursapsikologtheraplaytheraplaybursabursauzmanpsikologoyunterapisibursa

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Esen Orhan

Uzm. Psk. Esen Orhan

Uzm. Psk. Esen Orhan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.