Tamponsuz burun ameliyatı nasıldır?

Tamponsuz burun ameliyatı nasıldır?

Burun içinde yapılan ameliyatların sonunda buruna yerleştirilen farklı tiplerdeki tamponların hem burun içindeki varlıklarının neden olduğu rahatsızlıklar hem de çıkartılmaları sırasında yaşanan ağrı, kanama, tansiyon düşmesi gibi problemler burun ameliyatlarını belki de en çok korkulan ameliyatlar haline getiren etkenler olmuştur.
Son yıllarda tampona alternatif olarak başarı ile uygulanan kendiliğinden eriyen dikişler ameliyat sonrasının son derece rahat ve konforlu geçmesini sağlamaktaydılar.
Dikiş uygulamaları, hastaları tamponların neden olduğu rahatsızlıklardan kurtarma avantajına karşın, oldukça dar bir bölge olan burun içinde özellikle arka kısımlara kadar ulaşan etkili bir uygulama ameliyat süresinde 10-15 dakikaya varan uzamaya neden olabiliyordu. Yeni geliştirilen septal stapler (burun içi zımbası) bu sorunu ortadan kaldıran bir çözüm olarak kullanılmaya başlandı.
Septal stapler ile ameliyatın sonunda 1 dakika içinde burun içi mukozayı yerine tespit etmek artık mümkün. Septum üzerine yerleştirilen zımbalar 7-10 gün içinde eriyerek kaybolduğu için ek bir temizlik müdahalesine de ihtiyaç kalmıyor.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Rauf Tahamiler

Prof. Dr. Rauf TAHAMİLER, 9 Eylül1964 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1985 yılında başladığı tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine 1İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1996 yılında Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 1997-2000 yılları arasında İstanbul Central Hospital'da, 2000 -2004 yılları arasında New World Health Group'ta, 2005-2007 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Bölümü'nde, 2007- 2011 yılları arasında İstanbul Ersoy Hastanesi'nde , 2009-2011 yılları arasında ise Denge Hastanesi'nde görev yapmış olan Prof. Dr. Rauf TAHAMİLER, mesleki çalışmalarına 2011 yılından beri Avicenna Hospital'da devam etmektedir. 20 ...

Etiketler
Kanama
Prof. Dr. Rauf Tahamiler
Prof. Dr. Rauf Tahamiler
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube