Şok dalga tedavisi (eswt) nedir?

Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Nedir?

Şok dalga tedavisi (eswt) nedir?

Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Nedir?

 Ürolojide şok dalga tedavisi (ESWT) peniste sertleşme bozuklukları tedavisinde kullanılan yöntemdir. ESWT hastalıklı bölgeye yüksek basınçlı ve frekanslı ses dalgalarının bir aplikatör vasıtasıyla uygulanmasına denir.

Uygulama Alanları Nelerdir?

 Genellikle peniste sertleşme bozukluklarında kullanılır. Ayrıca kronik prostat iltihabında ve peyronie hastalığında da kullanılır.

Kronik prostat iltihabında ESWT: ESWT kronikleşen ve hastaya ciddi rahatsızlıklar veren iltihabın giderilmesinde etkin rol oynamaktadır. Burada kan akımını arttırarak iltihabın düzelmesinde rol oynar.

Peyronie hastalığında ESWT: Hastalığın özellikle erken safhalarında eğriliği engelleyerek ağrıyı azaltabilmektedir.

Erektil Disfonksiyonda Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Nasıl Uygulanır?

En az 6 seans şeklinde olarak uygulanır. Her seans 20 dakika sürer ve ortalama haftada 2 seans olur. Penis üzerinde belirlenen noktalara şok dalgaları gönderilerek işlem yapılır.

Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Avantajları Nelerdir?

  • ESWT anestezi ve hastaneye yatış gerektirmez. Hızlı sonuç alınabilinen bir yöntemdir.
  • Ortalama %80 civarında kalıcı olarak iyileşme sağlanır.
  • Hiçbir yan etkisi olmayıp tedavi için yaş sınırı yoktur.
  • Seanslar sonrası günlük yaşantıya devam edilebilir.

 

Bu makale 2 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Tuncay Toprak

Tuncay Toprak Kimdir? 1985 Yılı Samsun doğumlu olan Tuncay Toprak ilkokul eğitimine Adana’da başladı. Babasının memuriyeti nedeniyle birçok farklı şehirde eğitimine devam etmek zorunda kalan Tuncay Toprak ilkokul ve ortaokul zamanlarında birçok sınavı derece ile verdi ve okul birinciliği nedeniyle birçok dershaneden burs kazandı. Lise eğitimine Kırklareli Anadolu Lisesinde başladı ve İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Lise eğitimi sonrası aynı yıl Tıp Fakültesini kazandı ve 2009 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden okul 3.’sü olarak mezun olarak ‘Tıp Hekimi’ unvanı aldı. Üniversite mezuniyeti sonrası yine aynı yıl Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Üroloji Bölümü’nü kazanarak 2015 yılında üroloji ihtisasını tamamladı ve ‘Üroloji Uzmanı’ unvanı aldı. Devlet hizmet yükümlülüğü gereğince mezuni ...

Etiketler
Şok Dalga Tedavisi (ESWT) Nedir?
Doç. Dr. Tuncay Toprak
Doç. Dr. Tuncay Toprak
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube