Doktorsitesi.com

Skleroterapi (köpük)tedavisi nedir?

Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir
Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir
8 Nisan 2018112 görüntülenme
Randevu Al
Skleroterapi (köpük)tedavisi nedir?

SKLEROTERAPİ: 1-4 mm çapındaki kılcal varislerin içine çok ince iğneler ile dondurucu özellikli bir sıvı veya köpük verilmesi yoluyla yapılan bir uygulamadır.

Varis erken dönemde skleroterapi yaygın kullanılan adıyla Köpük  ile tedavi edilirse yaşam konforu devam eder, daha kapsamlı girişimlere gerek duyulmaz, ilerleyen zamanlarda cerrahi operasyonlara olan gereksinimler ve damarların pıhtı oluşturma potansiyelleri ortadan kaldırılmış, zamanla oluşabilecek önemli sağlık sorunları önlenmiş olur.

Ameliyathane,anestezi ve istirahat gerektirmemesi en önemli özelliğidir. İlerleyen yaşlarda oluşabilecek varisler açısından da koruyucu, engelleyici özelliktedir. 1mm.’den 4mm. çapa kadar olan varislerin tedavisinde en etkili sonuçları veren, tüm dünyada halen en sık kullanılan, yan etkisi olmayan, en güvenilir günübirlik uygulamadır.

Estetik olarak kalıcı hiçbir iz bırakmadan iyileşmesi önemli bir avantajıdır.Lazere üstünlüğü yanık yapmaması ve lazerin ürettiği yüksek ısıdan kaynaklı yeni varis oluşumuna neden olmamasıdır.

Skleroterapi telenjiektazi ve retiküler varis denilen küçük çaplı örümcek ağı şeklinde görülen varislere birer hafta aralıklarla seanslar halinde uygulanır.

Skleroterapi sonrası bacağa kompresyon amacıyla orta basınçlı çorap giydirilir ve hasta kişi günlük yaşantısına geri döner, istirahatgerektirmez. Hasta işlem sonrası banyo yapabilir, sportif faaliyetlerinde kesintiye gerek duyulmaz.

Etiketler

SkleroterapiKılcal varisKılcal damarların tedavisi: skleroterapi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir

Op. Dr. Mehmet Okan Özdemir

İlköğrenimimi Ankara Gazi Osman Paşa İlkokulunda, Ortaokul ve Lise öğrenimimi 1972-1979 yılları arasında T.E.D Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Bursa  Tıp Fakültesini kazandım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.