Sigara bıraktırma

Sigara bıraktırma

NASIL YAPILIYOR?

Biorezonans yöntemi ile sigara içersindeki 4000 kadar yabancı madde ve toksinlerle; hasta tükürüğündeki frekanslar tespit edilir. Ardından tersine çevrilerek ve güçlendirilerek hasta vücuduna geri verilir. Ayrıca biorezonans cihazı ile bazı akupunktur noktaları yoluyla da destek sağlanır.
Sonuçta hastanın vücudunda nikotin ve sigara içeriğindeki maddelere karsı olan tanışıklık ortadan kaldırılır. Hasta işlem sonunda sigara kokusu duyduğunda tiksinir veya içme isteği duymaz. Aynı zamanda hastaya detoks programları uygulanarak sigaranın oluşturmuş olduğu olumsuz etkiler de ortadan kaldırılır.

Dikkat!
Bu yöntem sigaraya olan psikolojik bağımlılığı değil fiziksel bağımlılığı ortadan kaldırdığı için özellikle bırakmaya karar vermiş ancak uygulamada zorluk çeken hastalarda çok uygundur ve %90’a yakın etkili sonuçlar alınmaktadır. Bıraktıktan sonra sinirlilik huzursuzluk gibi nikotine bağlı etkiler gözlenmez.

TEDAVİ SÜRECİ

Biorezonans ile sigara bıraktırma terapisi yaklaşık 1 saat sürer ve genellikle tek seans yeterlidir. Sonrasında vücutta etkinin devam etmesi için frekansların yüklenmiş olduğu metal saat pili şeklinde bir çipi hastanın 20 gün boyunca vücudunda taşıması istenir.

İşlem sonrası geçen zaman içinde sigara isteği duyan hastalarda sigara içmeden başvurmak şartıyla yaklaşık 20 dakikalık ek bir seans uygulanır.

KULLANILAN PROGRAM

BİCOM 2000 cihazı sigara bıraktırma cihazı olarak icat edilmemiştir. Yapılan 20 senelik çalışmalar süresince, uygulanan çeşitli terapiler esnalarında(özellikle Detoks/arınma programları), sigara içen kişilerin sigara miktarlarını azalttıklarını ve hatta sigara içimini bıraktıkları tespit edilmiştir.

Bu gelişimi takip ederek, git gide Detoksifikasyon programlarına sigara sanki alerji yapan etkenmiş gibi yeni geliştirilmiş programlar ilave ederek terapiler geliştirilmiştir.

Ancak T.C Sağlık Bakanlığı, Amerika Sağlık Bakanlığı’nın ‘Treating Tobaco Use and Clinical Practice Guideline 1996′ kaynağına dayanarak, Akupunktur- Hipnoz- Rezonans terapilerini bu alanda bilimsel kanıtı olmadığı için, sigara bıraktırma terapilerinde kullanılmasını, tıbbı cihaz olarak kabul etse de, uygun görmemektedir.

Biorezonans Metodunun ancak bir eğitim programı olmasını kabul etmektedir. (07.05.2007 T.C. Sağlık Bankalığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yazı 9242). Dünya Sağlık Örgütü ‘Sigara İÇİMİ/ bağımlılığı bir hastalık olarak kabul etmektedir(İnternational Classification of Diseases; F.17). Hekimler Türk Tababet Kanunun (Sayı 1219) verdiği yetkilere dayanarak her türlü tedaviyi yapabilirler veya hekim kontrolünde yaptırabilirler. BİCOM 2000 cihazı EN İSO 9001:2000 ve EEC 93/42 ve CE sertifikalarına sahip olarak Avrupa da olduğu gibi Türkiye’de tıbbi cihaz IIa Kategorisine girmektedir ve dolayısı ile TIBBİ CİHAZ YÖNETMELİĞİ’ ne tabidir. (DR SEVİL BİYOREZONANS ALINTI)

Bu makale 17 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mahmut Çelik

Dr. Mahmut Çelik, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 


Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Sigarayı bırakmak
Dr. Mahmut Çelik
Dr. Mahmut Çelik
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube