Selülit Mezoterapisi

Op. Dr. Deniz Özgür Sucu
Op. Dr. Deniz Özgür Sucu
14 Temmuz 2017131 görüntülenme
Randevu Al
Selülit Mezoterapisi

Kadınların büyük bir kısmının korkulu rüyası olan selülit tedavisinde mezoterapiden yararlanmak yaygın ve başarılı bir yöntemdir. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelip“orta deri tedavisi” anlamındadır. Mezoterapi problemli bölgelere mikro enjeksiyonla lokal olarak uygulanan tıbbi bir uygulamadır.

Selülit nedir, neden oluşur, nasıl tedavi edilir?

Yapılan araştırmalar kadınların ortalama %85 inde selülit sorunu yaşadığını göstermektedir.

Selülit, çeşitli sebeplerle, deri altı yağ ve bağ dokusundaki bozulmalar sonucu, cilt yüzeyinde görülen girintili çıkıntılı, pürüzlü ve hoş olmayan bir görüntüye sebep olur.

Kadınların, deriye paralel konumlanmış deri altı yağ hücreleri, deriye dikey pozisyonda konumlanmış bağ doku hücreleri ile desteklenmektedir. Zamanla östrojen hormonu, yaş, genetik özellikler ve hareket kısıtlılığına bağlı olarak bu bağ doku hücrelerinde kısalmalar oluşmakta ve bu kısalmalar deri yüzeyinde girintili çıkıntılı pürüzlü bir görüntüye sebep olmaktadır.

Selülit oluşumunda, her ne kadar hormonlar, genetik yatkınlık hareketsizlik etkili olsa da, karbonhidrat ağırlıklı dengesiz beslenme, sigara, alkol, yüksek topuklu ayakkabı, dar kıyafetler gibi etkenlerin de katkısı yadsınamaz.

Selülit uzun yıllardır kadınları korkulu rüyası olduğu için konuyla ilgili pek çok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Düzenli egzersiz, dengeli beslenmenin yanı ve zaman içinde bu tedavilerin en zahmetsiz ve sonucu en başarılı olanın “selülit mezoterapisi” olduğu görülmüştür.

Selülit mezoterapisi nasıl uygulanır? Ne kadar süren bir tedavidir?

Selülit tedavisi ve yağ yakımı için uygulanan mezoterapi işlemi, sorunlu bölgelere mikro enjeksiyon yöntemi ile tedavi edici dozda hastaya uygun ilaç karışımının sistemli olarak enjekte edilmesiyle uygulanır. Kullanılacak ilac karışımının dozu ve içeriği hastaya özel olarak planlanır ve problemli bölgenin büyüklüğüne göre yine hastaya özel olarak uygulanır.

Selülitin derecesine ve hastanın tedaviye cevap vermesine göre seans sayısı ve sıklığı değişmekle birlikte, selülit tedavisinde mezoterapinin etkililiğini arttırmak için düzenli ve dengeli beslenme ve diyetle tekrarlanmasının önüne geçilebilir.

Mezoterapi vücudumuza ne yapar?

Selülit mezoterapisinde, vücuttki mikrodalaşımı hızlandırcak ve bağ doku onarımını sağlayacak ilaçlar problemli bölgelere enjekte edilerek, hem bu bölgedeki yağ yakımını hızlandırır hem de selüliti tedavi eder. Tedavi sonunda daha sıkı, sağlıklı bir cilde kavuşulur.

Yan etkisi olmayan mezoterapi, son derece ağrısız, acısız bir tıbbi işlemdir. İşlem sonrası ciltte geçici bir hafif kızarıklık görülebilir. Hastalar selülit mezoterapisi seansından hemen sonra günlük hayatlarına devam edebilirler.

Yaz yaklaşırken, selülitlere veda etmenin ve yaza sağlıklı sıkı bir ciltle girmenin tam zamanı.

Etiketler

Mezoterapi yöntemiMezoterapi uygulamasıMezoterapi tedavisiMezoterapi tekniğiSelülit tedavisinde mezoterapiSelülitlerden kurtulmakSelülit oluşumuSelülit problemiMezoterapi kimlere uygulanabilirMezoterapinin çeşitleriMezoterapi ile zayıflamaMezoterpinin etkisiMezoterapinin içeriğiMezoterapinin avantajlarıMezoterapinin yan etkileriSelülitli bölgelerMezoterapi nedirMezoterapi mi liposuction mıSelülit tedavisinde lpgMezoterapinin uygulama alanlarıMezoterapi tedavisi nedirMezotrapi nedirMezoterapi nedir ve nerelerde kullanılırSelülitleriniz için yeni ve etkili bir konseptSelülit lpgSelülit seansSelülit ağrı yaparmıMezoterapi ile incelmeMezoterapi ile selülitSelülit tavında dövülürSelülitlerimizden nasıl kurtulup selülitlerimiz için ne yapabSelülit çeşitleriSelülit nedirSelülit sorununun çözümüSelülitlerle başa çıkmakSelülit ve beslenmeSelülit kremiSelülit ve cilt lekeleriSelülit sorunu

Yazar Hakkında

Op. Dr. Deniz Özgür Sucu

Op. Dr. Deniz Özgür Sucu

Op. Dr. Deniz Özgür SUCU, 1983 yılında Ağrı - Patnos’da dünyaya gelmiştir. İlköğretimini babasının işi nedeni ile, Kıbrıs, Bergama, Sarıkamış, Eğirdir gibi çeşitli il ve ilçelerde, ortaöğretimini ise Isparta Fen Lisesi’ nde tamamlamıştır. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine bağlamıştır. 2005 yılında eğitimine farklı bir bakış açısı katmak için Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Humboldt Üniversitesi’nde 6 ay tıp eğitimi almıştır. Öğrencilik yıllarında cerrahiye olan ilgisi nedeni ile farklı branşlardaki ameliyatlara gözlemci olarak katılım göstermiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.