Saç termoterapisi

Saç termoterapisi

Çeşitli bakım ve güzellik uygulamaları söz konusu ve her birinin zamanla geliştirildiği ve daha fazla fayda sağlar hale getirildiği gözleniyor.

Saç termoterapisi ise sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biri. Kısaca nedir ne değildir sorularının yanıtlarını verecek olursak, uygulamanın yapılış şeklini anlatabiliriz. Saç termoterapisi kısaca saçın yapısına katılan bir takım vitamin ve mineralleri ifade eder.

Bu içerik saçlı deri üzerine sürülür. Bu yöntemde ozonlanmış sıcak su buharı haline getirilen bu yüksek içerikli sıvı saçları yumuşatır. Beraberinde de saçlara güzellik ve sağlık getirir. Dolayısıyla sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Bu tür uygulamalar ile daha sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün.

Bugün biliyoruz ki saç ekiminden, saç mezoterapisine kadar pek çok farklı uygulama yapılabiliyor ve tüm bunlar ile saç bakımı hedefleniyor. Daha sağlıklı saçlara kavuşmak için bu tür uygulamalar tercih edilebilir.

Bunun için öncelikle saçlarınızın ihtiyaçları tespit edilmelidir. Ne tür bir bakım ve tedaviye ihtiyaç duyuluyor ise buna uygun olarak pek çok farklı alternatif arasından seçim yapılarak tedavi gerçekleştirilebilir. Saç termoterapisi ise saça destek olacak, daha yumuşak, daha sağlıklı görünmesini sağlayacak uygulamalardan bir tanesi olarak tercih ediliyor.

Üstelik basit de bir uygulama olarak kabul edilir. Çünkü uygulama anlamında büyük riskler ya da zorluklar taşımaz. Basit olmasına karşın oldukça da etkili bir uygulamadan söz ediyoruz. Dolayısıyla da saç termoterapisi herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Görüyoruz ki farklı yaş gruplarından pek çok kişinin saç termoterapisi isteği oluyor. Bu uygulamanın verdiği olumlu sonuçlar, bu noktada bir destekleyici oluyor. Görülen olumlu etki, uygulamanın daha da sevilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra saçınız ile ilgili farklı şikâyetleriniz varsa uzmanlar ile görüşmelisiniz. Bu sayede doğru uygulamalar ile tanışabilirsiniz ve saçınızın ihtiyaçlarına cevap bulabilirsiniz.

Saç termoterapisi, saç mezoterapisi ya da benzeri pek çok uygulama bu anlamda birer seçenek olacaktır. Alanında uzman hekimler ile görüşerek, güvenilir merkezleri tercih ederek işe başlayabilirsiniz. Doğru yönlendirmelere de bu şekilde ulaşacaktır.

Her konunun uzmanları ile iletişim kurmak gerekir. Bu yüzden saçlarınız ile ilgili şikâyetlerinizde de aynı yolu izlemelisiniz.  

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Reşat Arpacı

Dr. Reşat ARPACI, 1975'de Akhisar'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışı seminerleri takip etmeye başlamış ve ISHRS'nin Berlin'de ki kongresinde ilk saç ekimi eğitimini aldıktan sonra FUT yöntemi ile saç ekimi yapmaya başlamıştır. 2002 Yılında "Milano Hair Transplantation Institute" den sentetik saç ekimi olan Biofibre eğitimine katılan Dr. Reşat ARPACI, 2002 yılından itibaren Ege bölgesinde, Kuşadas ve izmir merkez olmak üzere saç ekimi ve saç sağlığı üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2004-2005 yıllarında Sağlık Bakanlığı ve Flavius Estetik Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Medikal Estetik Sertifika Programını başarıyla tamamladı 2005 yılında Yeditepe Ün ...

Etiketler
Saç mezoterapisi
Dr. Reşat Arpacı
Dr. Reşat Arpacı
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube