Rinoplasti

Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği uygulamaları, hem estetik beklentilerle hem de sağlık açısından önemli bir gereklilik olabilir. Bölgedeki bozukluğun estetik operasyon ile ortadan kaldırılması sonucunda kişi hem daha sağlıklı bir şekilde nefes alıp verebilir hem de istediği görünümdeki buruna sahip olabilir.

Rinoplasti

Burundaki şekil bozukluğunun çok ciddi boyutta olmadığı durumlarda tercih edilen uygulamalarından bir tanesi de ameliyatsız burun estetiğidir. Burun dolgusu olarak da adlandırılan bu yöntemde burun köprüsüne dermal dolgu uygulaması yapılır.
Burun ucu düşüklüğü, burunda kontür problemi, kırışık burun görünümü ve burun basıklığı gibi hafif problemlerin tedavisinde oldukça güvenilir bir seçenek olan ameliyatsız burun estetiği uygulamaları, oldukça basit operasyonlar olmakla birlikte dolgu için tercih edilen ürünler tamamen güvenilir yapıya sahiptir. Hyaluronik asit en sık olarak kullanılan enjekte edilebilir jel benzeri dolgu maddesidir. Enjeksiyon sonrasında o bölgedeki derin cilt katmanlarına ulaşan dermal dolgular istenilen şekle ulaşmayı sağlar. İşlemden işleme ve kullanılan dolgu materyaline göre değişkenlik göstermekle birlikte elde edilen görünüm 4 aydan 3 yıla kadar etkili şekilde mevcudiyetini koruyabilir.

Likit rinoplasti uygulamaları cerrahi rinoplasti girişimlerine göre oldukça basit işlemlerdir. Bu yöntemle yapılan estetik uygulamalarda buruna yeni bir görünüm kazandırmanın yanı sıra doğuştan düşük olan veya yaşla birlikte düşen burun uçlarında istenen görüntü elde edilebilir.

 

Operasyon Sonrası

Ameliyatın olduğu gün ve ertesi gün ameliyat sırasında yutulan kan nedeni ile büyük abdest siyah renkli gelebilir veya ameliyat günü hasta kahve telvesi şeklinde kusabilir. Endişe etmeyiniz. Olay birkaç gün devam ederse hekiminize bildiriniz. Tamponlarınız alınıncaya kadar istirahat ediniz. Kendinizi iyi hissetseniz bile aşırı egzersizden, yorucu günlük faaliyetlerden sakınınız.

  • Aşırı sıcak her türlü çay, kahve ve çorba gibi gıdaların yiyip içmeyin. Çok sert gıda çiğnemeyiniz.
  • Başınız kalp seviyesinin üzerinde olacak şekilde yüksek yastıkta yatınız.
  • Yerden bir şey almak gerekirse dizinizi yere koyarak ve öne çok eğilmeden alınız.
  • Sümkürmeyiniz.
  • Öne eğilmeyiniz.
  • Ağır kaldırmayınız.
  • Çok sıcak ve buharlı banyodan sakınınız.
  • Duşta kısa kalın.
  • Güneşte kalmaktan, güneş banyosu yapmaktan sakınınız.
  • Aspirin ve türü kanamayı arttırıcı ilaçlar kullanmayınız.
  • Tamponlarınızı kendiniz çıkarmayınız.

Bu makale 22 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hasan Karataş

Op. Dr. Hasan KARATAŞ, 1967 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Hasan KARATAŞ mesleki çalışmalarına Özel Medicalpark Antalya Hastanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
Estetik burun ameliyatı
Op. Dr. Hasan Karataş
Op. Dr. Hasan Karataş
Antalya - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube