Procera saf seramikler

Procera saf seramikler

Procera (alümin oksit)

Cad-Cam yani ağız içi görüntülemenin bilgisayara aktarımı ve okunan bilgilerin yönetimiyle doku dostu olan ürünlerden Procera kullanımı Dişhekimliğinde yer bulmuştur.Procera laboratuar ortamında yaşanan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için geliştirilmiş üstün teknoloji ürünüdür.üretimi İsveç te yapılmakta olup doku uyumu çok yüksek ve estetik beklentiyi tam karşılayan ürün olarak kullanılmaktadır.Alümina oksit doku uyumu yüksek olduğundan allerjik reaksiyonlara sebep olmaz.

Procera alt yapı 3 değişik malzemeden üretilmektedir :

Procera AllCeram ( AlO2 ) 0.4 mm Opak 0.4 mm Saydam 0.6 mm Opak Procera AllZirkon ( Zirkonyum ) Procera AllTitan ( Titanyum – % 99.9 saflıkta )

Procera AllCeram klasik yöntemlerle yapılan metalsiz porselenlerden çok daha fazla dayanıklıdır. Procera AlCeram kopingde kullanılan AlO2 sinterize edilmiş AlO2’tir. Klasik yöntemlerle laboratuvar ortamında üretilen kopinglerle Procera arasında çok büyük bir dayanıklılık farkı vardır.Procera AllZirkon, daha fazla dayanıklılık gerektiren restorasyonlar için idealdir. Alternatif materyallerin hiçbiri Procera’nın materyal dayanıklılığına ulaşamamaktadır. Daha fazla kuvvet alan arka diş restorasyonlar için uygundur.

Dr.Ahmet KİĞILI

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Ahmet Kiğılı

Etiketler
Gülüş estetiği
Dr. Dt. Ahmet Kiğılı
Dr. Dt. Ahmet Kiğılı
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube