Çene Eklem Hastalıkları Hakkında

Prof. Dr. Ezher Dayısoylu
Prof. Dr. Ezher Dayısoylu
9 Ekim 2018180 görüntülenme
Randevu Al
Çene Eklem Hastalıkları Hakkında

Çene eklemi ağzı açıp kapatmayı sağlayan bir eklem olup, yüzeyi kıkırdak yapıdan oluşur. Bu yapıya herhangi bir nedenle baskı uygulanması kıkırdak yapısının bozulmasına ve giderek eklemde fonksiyon bozukluğuna yol açar.



İLK BELİRTİDE HEMEN DOKTORA!!

Çene eklemi hastalıklarının herhangi bir belirtisinde yapmanız gereken, mutlaka gecikmeksizin doktorunuza başvurmanızdır. Tedavinin gecikmesi başarı şansını azaltacağı gibi, yaşam kalitenizi düşüren, sıkıntılı bir duruma düşmeniz anlamına gelir.

Bu konuda şikayetleriniz varsa lütfen ağız-diş-çene cerrahisi doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Etiketler

Çene eklemi tedavisiÇene eklemi sorunlarıçene eklem hastalıkları

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Ezher Dayısoylu

Prof. Dr. Ezher Dayısoylu

Prof. Dr. Ezher Ezher DAYISOYLU, 1984 yılında Elazığ'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini ''Oral Cerrahi Uygulamalarında Radyoterapi Gören Hastalara Yaklaşım'' konulu tezi ile tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır.

2010 Yılında Ağız ve Çene Yüz Cerrahisi Birliği tarafından tavşanlarda gerçekleştirilen distraksiyonda oseoformin enjeksiyonunun yeni kemik oluşumuna etkisi konulu çalışması ile ''En iyi sözlü sunum Ödülü'' ile ödüllendirilmiştir. 

2011 yılında Universitats Klinikum Bonn-Almanya’da Oral Maksillofasiyal ve Plastik Cerrahi Bölümünde Temporomandibuler Eklem Artroskopik Cerrahisi üzerine eğitim almak üzere bulunmuş, 2012 yılında Bifosfonatların İndüklediği Çene Osteonekrozlarında Paratiroid Hormon Etkinliğinin Deneysel Hayvan Modeliyle Değerlendirilmesi konulu tezi ile “Doktor” ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.