Pedodonti hakkında

Pedodonti hakkında

Çocugunuzun çiğneme yapabilmesi konusmasını geliştirebilmesi için süt dişlerine ihtiyacı var. Altan gelen daimi dişlerin dogru yerinde sürmesi acısından da cok onemli olan süt dişleri mutlaka tedavi edilmeli. Önemsenmeyen erken kaybedilen süt dişleri çocukta buyuk problemlere yol açaablir.

Çocugunuza fıraçalama alışkanlığı kazandırmak anne ve babanın uygulaması gereken en kolay yontem.  Bebeğinizin ağız içini temiz bir bezle silebilir ve temizlik duygusunun gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. İlk dişleri sürdükten sonra parmak fırçaları ile diş yüzeylerini temizleyebilirsiniz.

Çocugunuz yetişkin oldugunda saglıklı dişlere sahip olması tamamen sizin elinizde. Fırçalama  ve 6 ayda bir düzenli doktor kontrolu ile bunu sağlayabilirsiniz.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ebru Demircan

Dt. Ebru DEMİRCAN, 1984 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

4 yıl Cerrahpaşa Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinigi, 5 yıl Smile Institute'de hasta kabulü yapan Dt. Ebru DEMİRCAN, mesleki çalışmalarına Özel Acıbadem Taksim Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Çocuk diş
Dt. Ebru Demircan
Dt. Ebru Demircan
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube