Ozon terapi nedir, yararları nelerdir ?

Ozon terapi nedir, yararları nelerdir ?

Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.

O3 oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan bir gazdır. (fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilir). İsmi  "koklamak" manasına gelen ozein’den gelir. Ozein Yunanca “Tanrının Nefesi” olarak da bilinir.

Ozon terapi aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici bir tedavidir. ABD, Kanada, Avrupa, Rusya ve Japonya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ozon terapi, son yıllarda en çok talep gören TAMAMLAYICI TIP tedavilerinin başında yer almaktadır. Tıpta ozon ilk defa Birinci Dünya Savaşı’nda yaraların iyileştirilmesi amacı ile kullanılmaya başlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ozonun yararlı sonuçları her alanda kanıtlandıktan sonra modern cihazlar kullanılarak ozonla bazı tedavilerin yapılması daha da yaygınlaşmıştır.

Tedavi amaçlı ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemez. Çünkü güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa belirli bir dozdan sonra tahriş edici etki gösterir. Fakat deriden ve dokulardan ozon çok kolaylıkla emilir. Onun için ozon tedavisi genel olarak kanın ozonlanması yoluyla yapılır. Kanın ozonlanması ya kişinin kanı ozonlanarak kendisine geri verilir ya da solunum sistemi dışındaki dokulara ozon çeşitli yöntemlerle temas ettirilir. Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine girer. Hidrojen peroksit halinde biyolojik ve tedavisel olayları başlatır. Hücreler de kendi özellikleri ve türlerine göre buna çeşitli yanıtlar verir.

Kısaca ve olabildiğince herkes tarafından anlaşabilir şekilde açıklamaya çalıştığımız ozonun insan vücudundaki etkileri sonucunda sağlanan yararlı gelişmeler şunlardır:

Kendini iyi hissetme: Ozon tedavisi gören kişilerin ortak ifadeleri kendilerini çok iyi, zinde ve sağlıklı hissettikleridir.

İmmum sistemin güçlenmesi:Çeşitli hastalıklara yakalanmış kişilerin bu hastalıktan kolaylıkla kurtulmasının yanında yeniden bu tür hastalıklara yakalanmamasını sağlar.

Kan dolaşımının artması: Bir yandan damarların genişlemesini diğer yandan kan hücrelerinin yapımını hızlandırmak yoluyla yetersiz kan giden bölgelere kanın daha iyi gitmesine yol açar. Bu yolla çeşitli damar hastalıkları tedavi edilir.

Yeni hücre yapımı:Hücre yapımının artması sonucunda iyileşmeyen yaraların kapanması mümkün olabilmektedir. Diğer yandan doğumdan sonra geçen her gün yaşlanan insanoğlunun yaşlanan hücrelerinin sağlığa kavuşması yanında genç hücrelere kavuşması sağlanır. Yapısı bozulmuş dokuların yenilenmesi ozon sayesinde mümkün olmaktadır.

Detoks etkisi: İnsan vücudundaki zararlı maddelerin uzaklaştırılması yoluyla olası zararlardan korunması gerçekleşir.

Antimikrobik etki:Bilinen her türlü virüs, bakteri, mantar gibi çeşitli hastalık etkenlerinin ölmesini sağlar. Bu yolla tıbben tedavi edilemeyen veya tedavi edilmesi çok güç olan hastalıklarının tedavi edilmesi mümkün olmaktadır

Ağrı giderici: Ağrıya yol açan nedeni ortadan kaldırmanın yanında ağrının hissedilmesine neden olan kimyasal bileşenlerin uzaklaştırılması yoluyla ağrı hissinin kısa sürede yok olmasını sağlar

Antikanserojen etki: Genel olarak kanser hücreleri oksijensiz ortamda oluşur ve ürer. Ozon yoluyla yüksek oksijene kavuşan dokulardaki kanserojen hücreler üreme yeteneğini yitirirler.

Yaşam kalitesini arttırma: Sağladığı tüm yararların yanında insanların bedensel ve ruhsal anlamda sorunlarını azaltarak veya yok ederek yaşam kalitesi denilen değerleri yükseltir

Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar Nelerdir?

Anti-Aging ( yaşlanmanın geciktirilmesi) ve detoks tedavilerinde

Kronik yorgunluk sendromu ve stres

Karaciğer iltihabı(Hepatit A,B,C)

Fibromyalji, eklem ve romatizmal hastalıklar

Kalp-Damar sisteminin düzenlenmesinde

Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde

Deri hastalıklarında

Diyabet ve iyileşmeyen yaralarda

Kanserin önlenmesinde ve tedavisinde yardımcı olur

Astım ve allerjik hastalıkların tedavisinde

Bağırsak hastalıklarında

Virüslerden kaynaklanan hastalıklarda

Kadın hastalıklarında

Nörolojik hastalıklarda(Multiple Skleroz,Alzheimer,Pankinson vs.)

Zayıflama ve selülit tedavilerinde

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Birgül Altuntürk

Dr. Birgül ALTUNTÜRK, 1974 yılında Malatya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitimi sonrasında İstanbul ve İstanbul dışında Sağlık Ocağı Hekimi ve Acil Hekim olarak bir süre görev almış ve 2005 yılında Sağlık Bakanlığı Medikal Estetik Hekimliği Sertifikasını alarak sonrasında medikal estetik ve anti aging ile ilgili kongree, seminer ve kurslara katılmıştır. 2005 yılından beri sadece medikal estetik ve anti-aging konusunda hizmet veren Dr. Birgül ALTUNTÜRK, kullandığı güncel cihazlar ve bu cihazlar konusunda eğitmenlik yapmış ayrıca Özel bir Estetik ve Güzellik Merkezinin Zayıflama Departmanının Genel Koordinatörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra 2010 yılında Bağda ...

Etiketler
Oksijen
Dr. Birgül Altuntürk
Dr. Birgül Altuntürk
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube