Otolog mikro greft saç tedavisi (regenera actıva)

Otolog mikro greft saç tedavisi (regenera actıva)

Otolog Mikro Greft; Saç kaybıyla mücadelede kılcal damar yenileme terapisine dayanılan yeni bir tekniktir. Bu teknikte, kafa derisinin yenilenmesinde ‘kişinin kendi (otolog) hücrelerinin süspansiyonu’ kullanılıyor.

Otolog Mikro Greft, andogenetik alopesi ve diğer saç kaybı problemleriyle mücadele etmek için güvenli ve etkili bir tekniktir. Uygulama tek seanstır.

Otolog Mikro Greft Tedavisi FDA ve CE onaylıdır. Bu uygulama Yurtdışında ”Autologous Micro-Grafts Procedure” ”Otolog Mikro Greft Yöntemi” isimleri ile uygulanmaktadır.

Bu yöntem, yenileyici prosedürlerin hastaların kendilerinden alınan dokular kullanılarak klinik olarak uygulanması için özel olarak üretilmiş bir araç aracılığı ile uygulanır.

Uygulamada, hastalara kendi vücutlarından toplanan hücreler enjekte ediliyor ve böylece uygulama yapılan bölgede progenitor (öncül) hücrelerin sayısının artışı sağlanıyor.

Bu teknik, katı hücrelerde büyük oranda folikül hücrelerin var olduğunu gösteren birçok klinik çalışmanın sonucunda oluşturuldu. Hücrelerin toplanması ve özel filtreleme prosedürü için kullanılan ölçülenmiş mekanik bir süreç vasıtasıyla sağlanır.

Bu yöntem oldukça konforlu ve kliniklerde lokal anestezi kullanılarak gerçekleştiriliyor. Hastalar uygulamadan hemen sonra günlük aktivitelerine dönebiliyorlar.

Tedavi ile İlk olarak büyük bir kılcal damar yenilenmesi meydana gelmeye başlar. Kişiden kişiye değişmekle beraber etkisi 3 ila 4 ay sonra görülmeye başlanır. Ancak görsel olarak asıl etkisini 6 aydan sonra gösterir.

Tamamen doğaldır ve zararlı etkileri yoktur. Kendi hücrelerimizin kullanıldığı bu teknikle kafa derisi ve mevcut saç yoğunluğu iyileştirilir ve yeni saç foliküllerinin büyümesi sağlanır.

Bu uygulama, saçın normal döngüsüne dönmesini sağlar. Böylece saçın yoğunluk ve kalınlık kalitesini de arttırdığı için saç dökülmesini normal seyrine getirir. Ayrıca yeni saç oluşumunu tetikleyerek daha iyi bir görüntü elde etmemizi sağlar.

Otolog Mikro Greft Saç Tedavisi hem kadın hem de erkekler için uygundur.

Ayrıca, gerekli olduğunda saç ekme süreçleri dahilinde de kullanılabilinir. Böylece iyileşme süresi ise çok hızlı olur. Dolayısıyla komplikasyonları en aza indirir ve çok az bir sürede etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.

Otolog Mikro Greft ile tedavi kadın erkek gözetmeksizin uygulanabilir ve her ikisinde de etkili bir tedavi yöntemdir .

OTOLOG MIKRO GREFT Saç Tedavisinin Faydaları

Birçok birey saç sorunu yaşıyor.Genetik yatkınlık başta olmak üzere stres, tiroit hastalıkları, kronik rahatsızlıklar, demir eksikliği, kullanılan bazı ilaçlar, kalitesiz beslenme ve kalitesiz ürün kullanımı gibi pek çok sebep saç dökülmesini tetikliyor.

Otolog Mikro Greft; hem kadınlarda hem erkeklerde saç sorunlarının büyük bölümünde başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlıyor.

Otolog Mikro Greft özellikle saç probleminin yeni başladığı erken dönemde uygulandığında, dökülme azalarak normal seyrine gelir ve kellik ileri yaşlara ötelenir ya da kellik durumuna gelmeye engel olur. Sonuçlar kişiden kişiye değişmekle beraber etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Otolog Mikro Greft tedavisi ayrıca saç ekimi yaptırmak istemeyenler için de iyi bir seçenek. Özellikle kadın hastalar gibi ekim yaptırması gereken ama yaptırmayı düşünmeyenler için ekime alternatif olmasa da yapılabilecek çok iyi bir yöntemdir.

Özet olarak Başlıca Faydaları;

Kişinin mevcut saçını korumak ve canlandırmak

Uzun ancak zayıf saçları kalınlaştırıp güçlendirmek

Otolog Mikro Greft, çok sayıda tüysü saç teli olanlarda da saç tellerini kalınlaştırarak hacimli ve saçlı bir görüntüye sahip olmaya yardımcı olur.

Saçlı derinin altında kalan inaktif saç hücrelerini aktif hale getirerek saçlı derinin üzerine çıkarmak

Otolog Mikro Greft, aynı zamanda saç ekimi için de hem hazırlık tedavisi görevi görürken, hem de saç ekimi sırasında veya ekimden bir süre sonra da uygulanarak saç ekiminin başarısını artırıyor.

OTOLOG MİKRO GREFT Saç Tedavisi nasıl uygulanır?

Hastaların kendilerinden punch biopsi ile alınan dokular kullanılarak elde edilen hücrelerin özel bir solüsyonla birleştirilerek enjekte edilmesi suretıyle uygulanır

OTOLOG MIKRO GREFT Tedavisinde sonuç ne zaman alınır?

Kişiden kişiye değişmekle beraber etkisi 3 ila 4 ay sonra görülmeye başlanır.Ancak görsel olarak asıl etkisini 6 aydan sonra gösterir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mehmet Faruk Yavuz

Dr. Mehmet Faruk YAVUZ, 1979 yılında Mardin'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 

2006 - 2007 yılları arası Midyat Barıştepe Sağlık Ocağı'nda, 2007 - 2010 yılları arası Özel Şifa Polikliniği'nde, 2010 - 2011 yılları arası Özel İstanbul Hospital'de, 2011 - 2013 Özel Fatih Hastanesi'nde, 2013 - 2017 yılları arası Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu'nda görev yapmış olan Dr. Mehmet Faruk YAVUZ, mesleki çalışmalarına Etiler Maya Estetik'de devam etmektedir.

Dr. Mehmet Faruk YAVUZ, Türk Tabipler Odası üyesidir. İyi derecede İngilizce, Arapça, Almanca bilmektedir

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
Etiketler
Saç dökülmesinde kök hücre tedavisi
Dr. Mehmet Faruk Yavuz
Dr. Mehmet Faruk Yavuz
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube