Ortognatik cerrahi

Ortognatik cerrahi

Ortognatik cerrahi

✔Ortognatik cerrahi, çenelerin birbiri ve yüz ile olan uyumunu kişiye özel olarak ideal hale getirmek amacıyla yapılabilen cerrahi girişimdir.'Bu cerrahi müdahale, çene yapısındaki anormallikleri düzeltmek, çene uyumsuzluklarına ve yüz estetiğine yönelik problemleri çözmek için kullanılır.

✔️Ortognatik cerrahi, alt çene, üst çene veya her ikisi arasındaki anormallikleri düzelten bir yöntemdir. Genellikle doğuştan gelen genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan çene uyumsuzlukları, fonksiyonel ve estetik problemlere yol açabilir.

✔️Ortognatik cerrahi öncesinde, bir hastanın çene yapısı, diş sıralaması, yüz profil analizi ve çene hareketliliği detaylı bir şekilde değerlendirilir. Bu değerlendirme, cerrahi planın oluşturulmasında önemli bir rol oynar.

✔️Ortognatik cerrahi, genellikle çene kemiklerine yapılan kesiler aracılığıyla gerçekleştirilir. Alt çene, üst çene veya her ikisi de aynı anda düzeltilebilir. Cerrahi sırasında kemikler yeniden konumlandırılır ve uygun bir şekilde sabitlenir.

✔️Cerrahi sonrasında hastalar, iyileşme sürecine girmek için bir süre boyunca özel bir diyet ve bakım talimatlarına uyarlar. İyileşme süreci, hastanın genel sağlık durumu ve cerrahi müdahalenin karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir.

Bu makale 22 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Miray Günyüz Toklu

Dr.Dt Miray Günyüz Toklu,  2008 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden  mezun olmuştur. 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamış ve 2014 yılında 'Hyrax ve Hibrit Hyrax üst çene genişletme aygıtlarının iskeletsel, dişsel ve periodontal etkilerinin üç boyutlu olarak değerlendirilmesi' konulu tez çalışmasını sunarak doktora eğitimimi tamamlamış 'ortodonti uzmanı, doktor' ünvanını almıştır. Tez çalışması ‘American Journal of Orthodontics ve Dentofacial Orthopedics’ dergisinde yayınlanmıştır. 2016-2018 yılları arasında eklem öncelikli tedavi bakış açısını benimseyen ‘Face’ kursuna katılmıştır. 2014-2022 yılları arasında  Özel Erol Toklu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde hizmet vermiştir. Şu an İstanbul'da kendi kliniğinde hizmet vermektedir. Evli ve ...

Etiketler
Ortognatik cerrahi yöntemi
Uzm. Dr. Dt. Miray Günyüz Toklu
Uzm. Dr. Dt. Miray Günyüz Toklu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube