Ortak yaşam 1

Ortak Yaşam 1

Ortak yaşam 1

Ortak Yaşam 1

Bir ilişkiye sevgi umuduyla başlarız. Ancak her ilişki istenildiği gibi gitmez. 

İki tarafın kısa sürede birbirine bağımlı duruma gelmesi, maskelenmiş kızgınlık duygularının gelişmesine neden olur. Biri, diğerinin özerkliğini engelleyen bir etken olarak algılanmaya  başlar. 

Sevgiye ulaşmak için kurulan beraberliğe, sadistçe ve mazoistçe duygular egemen olmaya başlar. Çoğu zaman kişiler bu sürecin bilincinde değillerdir. Fark eder gibi olsalar da görmezlikten gelirler.  

Bazen taraflardan biri ilişkiye son vermek istercesine davranırken diğeri ilişkiyi koruma çabası içerisine girer. 
İlişkinin sona ermesi özgürlük yerine yetersiz benlikten kaynaklanan bunalımı da beraberinde getirir. Bu da ortak ilişkilerin acele - seçim yapmadan kurulmasına ya da bireyde ilişki kurma korkusunu geliştirir. Kişi duygusal yaşamı üzerine bir kabuk örer. 

Yaşadığınız ilişkiye objektif bir şekilde baktığınızda ne görüyorsunuz?

Bu makale 9 Ekim 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Tülay ÜNLÜEVCEK

ODTÜ Psikoloji bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra, insan gelişiminin en önemli yılları olan 0-6 yaş arası çocuklarla ilgilenmek amacı ile anaokullarında ve ardından devlet hastanesi psikiyatri bölümünde yetişkin psikoloğu olarak görev yapmıştır. Daha sonra özel bir firmada iş yaşamını geliştirmek ve üretimi arttırmak amaçlı yönetici olarak, endüstri psikolojisinin ilkelerini iş yaşamında uygulamış ve bu süreçte personelin aile, çocuk ve özel ruhsal sıkıntılarına danışmanlık hizmeti vermiştir. Çalışma hayatında mesleğinden kopmadan eğitim ve terapi çalışmalarına devam etmiştir. Kariyerini, aldığı eğitim programları ile desteklemiştir.  Süleyman Demirel Üniversitesi’den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özel Aile Danışmanlığı Yönetmenliği Kapsamında, “Özel Aile Danışmanlığı” eğitimini tamamlamıştır.  Bunun yanında, “Sistemik Ai ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
instagram
whatsapp
Etiketler
Ortak Yaşam 1
Psk. Tülay ÜNLÜEVCEK
Psk. Tülay ÜNLÜEVCEK
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube