Online terapi

Online (Çevrimiçi Terapi) Nedir? Online Terapi Avantajları Nelerdir?

Online terapi

Online Terapi

 

Online (Çevrimiçi) Terapi

Teknoloji gün geçtikçe hayatımızdaki yerini ve etkilerini artıyor. Pandeminin de hayatımıza girmesi ile teknolojiye olan düşkünlüğümüz biraz daha arttı. Hatta son yıllarda birçoğumuz için vazgeçilmez bile olduğu söylenebilir. Ülkemizde de psikoterapi hizmetleri online bir şekilde rahatlıkla yürütülüyor. Onlarca danışan kendilerini rahat ve güvenli hissettikleri ortamlardan; örneğin evlerinden, ofislerinden kolay bir şekilde psikoterapi hizmeti alıyorlar.

 

Online (Çevrimiçi) Terapi Nedir?

ABD ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerde çok uzun yıllardır uygulanan bilimsel bir yöntem olarak online terapi diğer adıyla çevrimiçi terapi,  özellikle pandeminin de etkisiyle günümüzde süreç ve kullanım açısından yaygınlaşmıştır. Belirli bilişim teknolojilerinden yararlanılarak bireysel veya grup terapilerinin gerçekleştirildiği bir uzaktan psikolojik yardım uygulaması olan online terapi sayesinde yüz yüze yapılan bireysel, çift ve grup terapileri çok rahat bir şekilde yapılmaktadır.

Yüz yüze gerçekleşen terapi sırasında danışan-terapist arasındaki mahremiyet online terapi sürecinde de korunmaktadır. Terapiler danışanın ve terapistin kendini güvende hissettiği bir ortamda kullanılan programlar üzerinden gerçekleşmektedir. Ortalama seanslar 45-50 dk sürmektedir. Bu süre terapist ve danışan arasında uygulanan ekole ve seansın dinamiğine  göre değişmektedir. Yüz yüze terapide seans odasında ki tüm gizlilik kuralları online terapi için de geçerlidir. Danışanın izni olmadan hiçbir seans kayıt altına alınamaz.

 

Online Terapi Avantajları Nelerdir?

Araştırmalara göre birçok psikolojik soruna yönelik destek için çevrimiçi yapılan online terapiler ile yüz yüze terapiler arasında fayda açısından herhangi bir farklılığın bulunmadığı belirlenmiştir. Aksine, online terapinin sağladığı en önemli avantajlardan biri olarak psikolojik yardıma erişimi kolaylaştırması görülüyor. Bu terapi, desteğe ihtiyaç duyan herkes fiziksel olarak seyahat etmeden istediği herhangi bir yerde yardım alma imkânı sunuyor. Bedensel engeli nedeniyle fiziksel seyahat etmekte zorluk yaşayan, evinde çocuk veya hasta bakımı yapan, işi gereği devamlı olarak şehir değiştirmek zorunda kalan, iş yerinden izin almakta zorlanan, dışarı çıkması sakıncalı olan veya yüz yüze psikolojik yardım almaktan kaygı duyan kişiler için kolaylık sağlamaktadır. Zaman kavramı artık hepimiz için önemli bir kavram haline geldi. Online terapinin bizler için bir diğer önemli noktası ise zamandan tasarruf sağlamamızdır.

 

Eğer sizlerde terapiye gitmek istiyor ama yeterli zamanı bulamıyorsanız, yaşantınız ve sorumluluklarınız size terapiye gitmeyi zorlaştırıyor ama terapiye ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız Online Terapi hizmeti tam size göre olabilir.

Uzman kadrosu ile Psikoloji Balat, Online Terapi/Danışmanlık hizmetini sizlerle buluşturuyor. Online Terapi/Danışmanlık hakkında daha ayrıntılı bilgi ve randevu almak için ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu makale 8 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Ayşenur Ak

Psk. Dan. Ayşenur Ak lise öğreniminin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik lisansını 2016 yılında başarı ile tamamlamıştır. 2017 yılında Kalite Özel Eğitim Kursu'nda psikolojik danışman olarak görev almıştır. Tunus Türkiye Maarif Vakfı Okulu'nde Ocak-Haziran 2019 tarihleri arasında 6 ay haftada bir gün olmak üzere okul yöneticilik stajını tamamlamıştır. Bu stajın amacı uluslararası okulların çalışma sistemini öğrenmek, idare etmek ve bu sürece entegre olmaktır. Eylül-Kasım 2019 yılları arasında Türkiye Maarif Vakfı Çad Anaokulu'nda stajyer müdür yardımcısı olarak görev almıştır.  Psk. Dan. Ayşenur Ak mesleki çalışmalarına kendi kurmuş olduğu Psikoloji Balat'ta devam etmektedir. Burada çocuk, ergen, yetişkin ve çiftlerle danışmanlık faaliyetleri yürütmektedir. Instagram: @psikolojibalatdanis ...

Etiketler
psikoloji
Psk. Dan. Ayşenur Ak
Psk. Dan. Ayşenur Ak
Bursa - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube