Öfkeyi Belirleyen En Belirgin Adımlar


🌟 “Ben” i açığa çıkarabilmek ve “ben”i güçlendirebilmek için öfke duyabiliriz. Öfke ile kendimizi daha çok ortaya çıkabildiğimiz yanılgısı içersinde olunabilir.
🌟Öfkeyi besleyen en belirgin duygularımızdan biri de KORKU’dur.
🌟Öfkeyi besleyen korku, bir nesne veya durumla alakalı korkudan ziyade, değer kaybetme, değer görmeme korkularının beslendiği öfkedir.
💫💫Yola çıkan çocuğunu arabanın altından kurtaran anne, evladına sarılıp öpmek yerine öfkeyle tokat atar . “Biz böyle bir milletiz” diye alay ettiğimiz bu davranışın altında yatan süreçte çocuğunu kaybetme korkusunun oluşturulduğu öfke duygusudur.
🌟Aile geçmişinde şiddetin olması kişinin bunu öğrenmesine , şiddet uygulayan kişiyi rol model almasına sebep olabilir. Öğrendiklerimizi aktardığımızı da düşünürsek; normalleşmiş ve olması gerek diye düşünülen öfke ve şiddet aktarılmaya başlar.
🌟 Aile içersinde ki öfke ya da aileye duyulan öfke yansıtabileceği bir alt kademeye yönlendirilir.
💫💫Babamın çocuğu duyduğu öfke, çocuğun oyuncağına ya da evcil hayvanına ya da küçük kardeşine yönlendirdiği öfke şeklinde devam eder.
🌟 Son olarak da anlaşılamamak ve kendimizi ifade edebilmek içim daha çok öfke davranışı içersinde olmak.. Kendimizi anlatamadığımızı , ifade edemediğimizi yada karşı tarafın bizi anlamadığını düşündükçe öfkelenebiliriz.
💫💫 Yanımıza gelen kedinin acıktığını bize göstermeye çalışırken bizim onu anlamamamız ya da onunla ilgilenmemiz sonucunda tepkilerinin artması ve mırlaması ve hatta etrafı dağıtmaya üstümüze atlamaya başlaması gibi .
⭐️ Gelin öfkemizin neyden ve nerden kaynaklandığını önce bulalım . Sonrasında da onu nasıl kontrolde tutabileceğimizi öğrenelim😉