Mikro lazer peeling nedir ? hangi durumlarda uygulanır ?

Mikro lazer peeling nedir ? hangi durumlarda uygulanır ?

Ciltte yaşlanmanın, olumsuz çevre koşullarının etkisiyle kırışıklıklar veya düzensizlikler meydana gelmektedir. Mikro lazer peeling bu olumsuz durumların giderilmesi veya azaltılması amacıyla uygulanır.

Lazer peeling uygulaması sırasında cildin üst tabakası hekim tarafından belirlenip, sizin için uygun olan bir derinlikde soyulmaktadır. Derinlik cilt durumuna, istenilen sonuca ve özel bakım gerektiren iyileşme süresi ile ilgili beklentiye göre değişmektedir.

Hangi durumlarda uygulanır?

Lazer peeling özellikle kırışıklıklarda uygulanır. Skarlar, yüzeysel güneş lekeleri, aktinik keratos ve yıpranmış cilt görünümü gibi olumsuzluklarda da tercih edilebilir. Orta ve derin yerleşimli kırışıkların azaltılması, dudak ve göz çevresi gibi dirençli kırışıklıkların tedavisi, akne ve ameliyat izlerinin silinmesi, tüm cilt leke ve düzensizlerin ortadan kaldırılması, gözenek küçültme ve sıkılaştırma işlemi, tüm cilt lezyonlarının lazerle tedavisi, yeni ve sağlıklı cilt yapısı oluşturma, pürüzsüz ve parlak bir cilt yapısı isteğini gibi durumlarda da tercih edilebilir.

Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilir. En çok yüz ve boyunda tercih edilir.

İyi bir iyileşme süreci geçirme imkanı ola hastalarda tek seans ile iyi sonuçlar alınabilir. Sizin için en uygun seans sayısını doktorunuzla birlikte belirleyebilirsiniz. Bu sırada doktorunuza beklentilerinizi iletebilir, alınacak sonuçlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tedavi öncesinde bazı hastalarımıza tedaviye hazırlamak için günlük bakım kremleri önerilebilir.Tedavi öncesi ve sonrasında güneşe maruz kalmamak ve solaryuma girmemek gerekir. Mikro lazer peelingte öncelikle tedavi uygulanacak bölge temizlenir. Gözlerle lazer ışınlarından korunması için kapatıcılar yerleştirilir. Tarayıcı kırmızı pilot ışıkla daha önce ayarlanmış olan alanı çevreleyerek işaretler. İşaretlenen alanlar tarayıcı yardımıyla birbiri ardına atış yapılarak soyulur. Operasyon süresi çalışılacak bölgenin büyüklüğüne göre ortalama 15-60 dakika arasındadır. Mikro lazer peel uygulaması diğer lazerle yüz gençleştirme işlemleri ile kombine edilebilir.Derin akne izleri olan kişilerde fraksiyonel lazer uygulamaları tedaviye eklenebilir.

İşlem sırasındaki ağrı çalışılacak olan derinliğe bağlıdır. Bu işlem için bir miktar ağrılıdır diyebiliriz. Derin çalışılacak durumlarda lokal anestezi uygulanabilir.

Cilt soyma işleminden sonra ciltte kızarıklıklar oluşabilir ve yanma hissedebilirsiniz. Bazı bölgelerde derinliğe bağlı hafif kanamalar olabilir. Tedaviden sonra doktorunuz uygulamanız gereken özel bakımları size anlatacaktır. Yaklaşık 3-4 gün sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

Tedavi yapıldıktan sonra doktorunuz size cilt bakım ürünleri veya ilaçlar önerecektir. Bu ürünleri aksatmadan kullanmanız tavsiye edilir. İyileşme sürecinde cilt güneş ışınlarına karşı çok hassastır. Tam iyileşene kadar güneşten uzak durulması tavsiye edilir.

İyileşme sürecinden sonra cildin üst tabakası yeniden oluşacaktır. Yaklaşık 1 hafta içerisinde bütün uygulamaları yapabilecek hale gelirsiniz. 1 haftadan itibaren cildinizdeki olumlu değişiklikleri farkedeceksiniz.

Mikro lazer peeling fiyatı uygulanacak alanın genişliğine göre değişiklik göstermektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Mikro lazer peeling nerelerde kullanılır
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube