Meme estetiği nedir ?

Meme estetiği nedir ?

Meme estetiği; memenin küçüklüğü, memenin aşırı büyüklüğü, meme sarkıklığı ve meme asimetrisini düzeltmek amacıyla yapılan ameliyatlardır. Kadınlar için meme çok önemlidir, dolayısıyla bu ameliyatlar kadının hem yapısal sorunları giderirken hem de özgüvenini arttırır.

Memenin güzel görünmesi için şekil ve boyut vücudun diğer oranları ile uyumlu olmalı ve hastanın istediği sütyen bedenine göre çizimleri planmalıdır. Estetik amaçlı meme ameliyatlarında sonuçların iyi görünmesi için 18 yaşın doldurulmasını beklemek gerekir. 

Eğer kişinin psikolojisini çok etkiliyorsa, utangaç olmasına neden oluyorsa yada çok büyük memelerde olduğu gibi boyun, sırt ve omuz ağrısına, kollarda uyuşukluğa, aktivite kısıtlanmasına, sütyen yerlerinde kesiklere, meme altında cilt enfeksiyonları,pişik ve kötü kokuya neden oluyorsa, veya nefes almasını zorlaştırıyorsa ameliyatı ertelememek gerekir.

Estetik Meme Ameliyatlarda Kullanılan Teknikler

Her cerrahın tercih ettiği bir teknik vardır ve bu tekniğin sonuçlarının hasta tarafından önceden bilinmesi gereklidir. Aynı şekilde hastanın beklentilerinin de cerrah tarafından net bir şekilde anlaşılmış olması lazımdır. Teknik ne olursa olsun temel olarak tek bir amacı vardır, o da hastanın estetik görünmesi ve ruhsal, sosyal ve fiziksel açıdan sorunlarının giderilerek mutluluk ve özgüven olarak kişiye geri dönüşümünü sağlamaktır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy

Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, 1975 yılında Tanzanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitede yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye katılmış olup bir çok yayını bulunmaktadır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde hizmet vermektedir.

Etiketler
Meme estetiği
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube