Meme büyütme kimlere uygulanır?

Meme büyütme kimlere uygulanır?

Meme büyütme ameliyatı tüm dünyada çok sık uygulanan estetik ameliyatlardan biridir. Ameliyat tekniklerinin gelişmesi , yan tesirlerin nispeten azalması meme büyütme işleminin giderek popüler olmasına neden oldu. Türkiye'de önceki yıllarda toplumun belli kesimleri tarafından talep edilirken artık her kesimden kadının talep ettiği bir ameliyat haline geldi.

Meme büyütme ameliyatı;

Gelişme döneminde meme gelişimi yeterli olmayan

Emzirme sonrası meme volümünde azalma olan

İki meme arasında belirgin büyüklük farkı olan

Aşırı kilo verme sonrası meme volümünde azalma olan kadınlara meme gelişiminin tamamlandığı 18 yaştan itibaren uygulanabilir.

Meme büyütme ameliyatı emzirmeyi engellemediği için henüz çocuk sahibi olmamış genç bireylerde de uygulanabilir. Ameliyat sonrası en az 6 ay sonra gebe kalınması önerilir. Gebelik ve emzirmeye bağlı deformasyonlarda emzirme bitiminde en az 6 ay sonra uygulanması daha uygundur. Zayıflama programında olan kişilerde ise ideal kiloya indikten sonra ,ve ideal kiloda bir süre kaldıktan sonra yapılması daha iyi olabilir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurgül Altuntaş

Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 1982 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2011 yılında “Yanak defektlerinin onarımı” başlıklı tezi ile Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne atanmış, 2014 yılına kadar burada görev yapmış olan Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 2015 yılından beri mesleki çalışmalarına kendisine ait Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Meme silikonu
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube