Meme büyütme ameliyatı öncesi bilmeniz gerekenler

Meme büyütme ameliyatı öncesi bilmeniz gerekenler

Meme küçüklüğünden şikayetçi bayanlarda sıklıkla kullanılan teknik, protezle büyütme ameliyatıdır. Ameliyata karar verdiğinizde ve araştırmaya başladığınızda doğru yanlış birçok farklı bilgiye ulaşacaksınız.

Ameliyat olmadan önce bilmeniz gereken konuları 5 temel başlıkta sıralayabiliriz

1- Protez Büyüklüğü

 İdeal olan kullanılacak protezin vücut ve meme yapınıza uygun olmasıdır. Büyük protez güzel göğüsler anlamına gelmez. Ameliyatta amaç uzun süre kullanabileceğiniz, memede şekil bozukluğuna neden olmayan, sizin için uygun olan protezin kullanılmasıdır.

Protez büyüdükçe ağırlığı artar ve buna bağlı sıkıntılar yaşanabilir.

2- Protez Şekli

a- yuvarlak- anatomik

b- tuzlu su (salin) yada silikon içerik

c- protezin yüksekliği ( meme projeksiyonunu belirler)

d- dış yüzey özellikleri

e- hangi marka protez kullanılacağı, yetkili firma garantisi

3- Protezin Yerleştirileceği Bölge

Meme protezi kas altı yada kas üstüne yerleştirilebilir.Muayene ve ölçümleriniz sırasında doktorunuz size bu bilgiyi verecektir. 

Meme derisi ince olan hastalarda ( 2 cm ve altı ), protezin deriye temasını azaltmak için ek dokuya ihityaç duyulabilir. Bu durumda kas altı protez yerleşimi uzun vadede sıkıntı yaşamamanız için daha doğru olacaktır.

4- Kesi Bölgesi

En sık kullanılan bölgeler meme alt oluğu, meme başı  (periareoler), ve koltuk altıdır.  Kullanılacak proteze gore farklı bölgeler tercih edilmekle birlikte sıklıkla meme alt oluğu ilk seçenektir.

5- Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Farklı ameliyat teknikleri iyileşme sürecini değiştirmektedir. Kas altı yerleşim kas üstüne nazaran daha ağrılı olmakla birlikte dokulara titizlikle yaklaşım iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Meme ameliyatı sonrası iyileşme süreci
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube