Laparoskopik cerrahi hakkında

Laparoskopik cerrahi hakkında

Laparoskopik cerrahi, açık cerrahideki gibi geniş kesiler yapılmadan ameliyat olacak bölgeye göre vücuda küçük delikler açılarak yapılan hem estetik açıdan hem de fonksiyonel olarak başarılı bir cerrahi tekniktir. Laparoskopik cerrahi ile üroloji, kadın doğum, genel cerrahi vb. branşların birçok ameliyatı gerçekleştirilebilir. Delikler açılmasının ardından vücut boşluğu gaz ile şişirilerek çalışma alanı sağlanır. Laparoskopik cerrahide de açık cerrahide olduğu gibi steril cerrahi aletler kullanılır. Bu ameliyatlar açık cerrahiye nazaran mutlaka deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Laparoskopik olarak yapılabilecek ürolojik ameliyatlar;

-Laparoskopik radikal prostatektomi
-Laparoskopik radikal sistektomi
-Laparoskopik radikal nefrektomi
-Laparoskopik radikal nefroüreterektomi
-Laparoskopik simple nefrektomi
-Laparoskopik parsiyel nefrektomi
-Laparoskopik üreteroneosistostomi
-Laparoskopik burch ve diğer süspansiyonlar
başta gelmektedir. Merkezimizde üroloji adına çoğu ameliyat laparoskopik ve robotik cerrahi tekniklerle başarıyla gerçekleştirilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Volkan Tuğcu

Prof. Dr. Volkan TUĞCU, 5 Nisan 1971 yılında Sakarya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1999 - 2003 yılları arasında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuş, 2010 Yılında ''Doçent Doktor'' 2017 yılında ise ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır.

Prof. Dr. Volkan TUĞCU, mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Laparoskopik cerrahi nedir
Prof. Dr. Volkan Tuğcu
Prof. Dr. Volkan Tuğcu
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube