Labioplasti(iç dudakçıkların düzeltilmesi)

Labioplasti(iç dudakçıkların düzeltilmesi)

Labioplasti kadının dış genital organlarını temsil eden dudakçıkların (labium major ve labium minus) düzeltilmesi ve belirli bir şekil verilmesi amacıyla yapılan estetik cerrahi işlemdir. Genellikle dudakçıkların küçültülmesi amaçlanır.

Kadınlar genellikle bu ameliyatı 3 nedenden dolayı isteyebilirler. Dışarıya doğru fazla uzantı veren dudakçıkların iç çamaşırı giyimi ile tahriş olması ve bunun günlük yaşamda rahatsızlık vermesi bir sebeptir. Bunun yanında sadece estetik bir görüntü olmaması nedeniyle talep edilebilir ve bazen bu görüntü kadınlarda bir utanç kaynağı olabilmektedir. En önemli sebep ise cinsel ilişki sırasında fazla olan dokuların ilişkiyi zorlaştırması ve rahatsızlık vermesidir.

Dudakçıkları fazla uzun ve sarkık olan bayanlar bu ameliyat için adaydırlar. Bu durum bazı kadınlarda doğumsal olabileceği gibi doğumlar sonrası ve yaşın ilerlemesiyle de bu durumla karşılaşılabilir. Labioplasti iç dudakların düzeltilmesi operasyonu daha önceden doğum yapmamış kişilerde de uygulanabilir. Hatta bakire kızlarda bile yapılması kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmayacaktır.

Bu ameliyat cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya hiç bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz,doktor tarafından önerilen temizlik yöntemleri ile bakım yapılır.Rahatsızlık verecek derecede ağrı ve yanma olmaz. Yara iyileşmesi ile ilgili problemlerle sık karşılaşılmaz. Ameliyatı ertesi günü duş alınabilir, normal hayata dönülebilir. Yara iyileşmesi 1 haftada tamamlanır, Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Dışardan bakıldığında ameliyat izi fark edilmez.

Ameliyat sonrası iyileşme tam olana kadar ameliyat bölgesinde şişlik, hafif ağrı ve rahatsızlık hissi olabilir.Ancak bu çok uzun sürmez. Dikişler estetik teknikle atılır ve alınmaz. Dikişler kendi kendine vücut tarafından emilecektir.

 

 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selda örnek Hanımoğlu

Etiketler
Labioplasti kimlere yapılır
Op. Dr. Selda örnek Hanımoğlu
Op. Dr. Selda örnek Hanımoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube