Kürtajın riskleri hakkında

Kürtajın riskleri hakkında

Uygun hijyenik şartlarda, genel anestezi ile ve en önemlisi de bu işte iyi yetişmiş uzman bir hekim tarafından yapılıyorsa çok ciddi bir problemle karşılaşılmaz.

Literatürde de belirtildiği gibi anesteziye bağlı kürtajın yan etkileri bulantı, kusma, sersemlik, baş dönmesi, uyku hali gibi şikayetler görülebilir.

İşleme bağlı olarak ta kürtajın yan etkileri; kasık ağrısı, vaginal kanama, perforasyon, serviks ve uterus yaralanmaları, yine uygun hijyenik şartlarda yapılmamış kürtajlar sonrası gelişebilecek Pelvik Enfeksiyonlar, yine bu işi dikkatli ve tecrübeli bir şekilde yapamayan kişilerce kürtaj yapıldığında rahim içinde gebelik materyalinden bir parça kalması kürtajın dünyada görülen en sık komplikasyonlarıdır.

Bu makale 28 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Kasım Turan

Op. Dr. Kasım TURAN, 1971 yılında doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Bezm-İ Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Kasım TURAN, Van Merkez'de bulunan Op. Dr. Kasım TURAN Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Kürtajın riskleri nelerdir
Op. Dr. Kasım Turan
Op. Dr. Kasım Turan
Van - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube