Koronavirüs ve havuz

Koronavirüs ve havuz

Korona virüs havuz suyundaki sudan ( klor virüsü öldürüyor )  ve deniz suyundan ( suda virüs seyreliyor ) geçmese de havuz  kenarları dikkat edilmezse virüsün kolayca yayılmasına neden olabilmektedir .
Bazı hastalıklar vardır flim gibidir sonu gelir ve biter, ancak korona virüs dizi film gibi uzun sürecek, her seferinde farklı sonuç doğurabilir kendinizi ve yakınlarınızı seviyorsanız lütfen  ?artık kurallara uyun, uymayanları kibarca nazikçe uyarın???.
?Havuza yüzmek için maskeli olarak geldiğimizde;
?görevli personel tarafından ateşimiz ölçülmelidir .
?yüzme öncesi ısınma hareketi mümkünse insanlardan uzakta yapılmalıdır Unutmamalıdırlar ısınma sırasında virüs daha uzak mesafelere gidebilir. ( yürürken 5 m, koşarken 10m . Bazı sporcular dağa uzak mesafelere )?‍♂️
?havuza girmeden önce duş alındıktan sonra dezenfektan ile eller temizlenmelidir
?yüzücü göZlüklerimizin buğulanmaması için gerekli temizlik evde yapılmalı, tükürüğümüzle gözlük temizliği artık yapılmamalıdır .

  ?Bu şekilde temizlik ile virüs yayılımı olabilir.

?‍♀️
?şezlonglar arası mesafeler yakın arkadaşımız gelse dahi bozulmamalıdır. Bi
?yüzerken bone ve yüzücü gözlüğü kullanılmalıdır
?havuz kenarı dinlenme ve sohbet yeri olmamalıdır.  Bu gibi davranışlar virüs yayılımı için uygun olabilir . ?


?çocuklar sosyal mesafeyi koruyamadıklarından tek başlarına havuz kenarına gönderilmemelidir. Mutlaka erişkin başlarında bulunmalıdır.???
?‍♀️Virüsün ülkemizde çocuk yaş grubunda da hastalık yaptığı iyi bilinmelidir . Ayrıca Çocuklar hastalığı eve getirip aile büyüklerine bulaştırabilir, istenmeyen sonuçlar oluşabilir.
? havuz kenarında koşmak, bağırmak havuz içerisinde oynamak . Şişme bot ve simit ile konuşarak çocuk yüzdürmek  #koronavirusün yakınımızda yüzen kişilere ( belirtisi olmayan taşıyıcı isek ) virüsü geçirmemize neden olabilir . Bu gibi davranışlardan uzak durulmalıdır.
?Yüzücü gözlüğü, bone , el ve ayak paleti, pull boy , havlu gibi kişisel eşyalarımızı başka bir kimse ile paylaşmamalıyız .
?havuzda yüzme sporumuz bittiğinde duşumuzu alınmalı ve sonrasında el dezenfektanı ile eller temizlenmeli, kıyafetler giyilip maske burun ve ağızımıza  kapatacak şekilde iplerinden tutularak uygun bir şekilde  takılmalıdır .
Bu yaz sıcak geçecek, ancak yaşamak istiyorsanız, lütfen ?genel temizlik kurallarına  uyun

 ?maskemizi takın

?kişisel mesafemizi koruyun. Aşı yakında çıkacak gibi spekülasyonlar ile kendinizi kandırmayın. En iyimser olarak aşının insanlara uygulanabilmesi için  az7-8 ay süre var.
Unutmayın Sizler için çalışan sağlık personelleri aylardır annelerini, babalarını ve sevdiklerini göremeden çocuklarını öpemeden koklayamadan çalışmaktadırlar .??.

Bir de kendimiz yerine sizler için ön salgında cephede savaşan insanları düşünelim . Çok mu şey istiyoruz sizlerden ?

Bu makale 28 Ağustos 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Fatih Ünal

29 Mayıs 1966 tarihinde Uşakta doğdu. İlkokulu Aybey  İlkokulunda, ortaokulu Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulunda bitirdi. Lise öğrenimini ise İzmir Ataturk Lisesinde bitirdi. Tıp eğitimini 1983-1989 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirdi. Mecburi hizmetini Muğla E Tipi Cezaevinde yaptıktan sonra, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitimimini/ ihtisasını  İstanbul  Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1991-1995 yılları arasında tamamladı. 1996- 1998 yilları arasında Aydın  SSK Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde çalıştı. 1998-2001 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalında yandal ihtisasını tamamladı. 2002 -2008 yılları arasında SSK Çekirge Çocuk Hastanesi, 2009-2011 yilları arasında  Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji bölümlerin ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Doç. Dr. Fatih Ünal
Doç. Dr. Fatih Ünal
Bursa - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube