Kol liposuction ve kol germe

Kol liposuction ve kol germe

Kolun alt bölgesindeki deri kalınlığınn 2 cm.’den fazla olmaması önerilir. Kilo alış ve verişlerden kol fazlasıyla etkilenir ve deri altı hacim artışına derinin uyum sağlayamamasından dolayı çatlar ve strialar oluşur. Deri altındaki yağ dokusunun artışı da varsa özelliğini yitirmiş deri ağirlığı taşıyamaz ve sarkar. Sarkma çok fazla  ise cerrahi teknik kaçınılmazdır. Ancak az miktarda olan sarkmalar ve deri altı yağ dokusu artışları liposakşın tekniği ile başarılı bir şekilde düzeltilebilir. Daha ince kanüller kullanılır ve küçük deliklerden dirsek arka bölgelerinden girilerek kol alt bölgesinde sarkma ve hacim fazlalığına neden olan yağ dokuları alınır. Derinin kendini toplama yeteneği iyi değerlendirilmelidir. Fazla yapılacak liposakşın düşünülmüyorsa bile açık ameliyat gereksinimi doğurabilir. Liposakşın yapılan kola çorap giydirilir veya kalın bantlar ile tesbit yapılır. 1 hafta sonra bantlar açılır. Operasyon sonrasında ellerde ödem gelişebilir ancak 3. Günden sonra azalmaya başlayacaktır.

Kol Germe

Liposakşın sonrası kol derisinin kendini toplayamayacağı hastalarda kolu şekillendirmek için yapılabilecek son cerrahi işlemdir. Kolun alt bölgesinden koltuk altına kadar fazlalık oluşturan deri ve deri altı yağ dokusu çıkarılır. Kol gerilerek iyi estetik sonuç alınabilecek şekilde dikilir. Ama oprerasyon yerinde kişiden kişiye değişmekle birlikte az veya çok ameliyat izi kalması kaçınılmazdır.  Koltuk altı ve dirseğe doğru yara izlerinde ve çevresinde düzensizlikler kendini gösterbilir. Lokal anestezi ile yapılabilecek düzeltme işlemiyle sorun çözümlenebilir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nezail Demirciler

Op. Dr. Nezail DEMİRCİLER, lisans öncesi öğrenimini Denizli'de bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Sivas Gemerek'te bir süre mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında görev yaptıktan sonra 1989 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1990 yılında  Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 1990-1996 yılları arasında ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlığını almıştır. 

1996 yılından beri İstanbul International Hospital'da Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı olarak hizmet veren Op. Dr. Nezail DEMİRCİLER, ulusal ve uluslararası birçok estetik ve plastik cerrahi derneğine üyedir. 

Etiketler
Kol germe
Op. Dr. Nezail Demirciler
Op. Dr. Nezail Demirciler
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube