Kök hücre uygulamaları

Kök hücre insan vücudunda var olan hücrelerdendir. Bir tür temel hücredir ve vücutta ihtiyaca ve kök hücrenin bulunduğu ortama göre farklı hücrelere dönüşürler. Bu özel hücreler de sağlıklı yeni dokular oluşturmaya yardımcı olabilir. Kök hücre tedavisi ayrıca zarar görmüş dokulardaki hücrelerin onarımında da yardımcı olabilmektedir.

Kök hücre uygulamaları

Kök hücre insan vücudunda var olan hücrelerdendir. Bir tür temel hücredir ve vücutta ihtiyaca ve kök hücrenin bulunduğu ortama göre farklı hücrelere dönüşürler.

Bu özel hücreler de sağlıklı yeni dokular oluşturmaya yardımcı olabilir. Kök hücre tedavisi ayrıca zarar görmüş dokulardaki hücrelerin onarımında da yardımcı olabilmektedir.

Burada hakkında bilgi vereceğimiz kök hücreler yetişkin tipi kök hücrelerdir. Halk arasında bilinenin aksine PRP ile kök hücre uygulaması farklı tedavi yöntemleridir.

Kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen kök hücreler birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Çok yönlü çoğalma kapasitesi olan kök hücreler olarak bilinen yağ dokusu kök hücreleri, son yıllarda klinik uygulamalarda yaygındır. Dermatolojik hastalıklar, estetik cerrahi, kardiyoloji ve ortopedi bölümlerinde kök hücre tedavilerinden yararlanılmaktadır.

Bu makale 11 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Fatma Bilge Köse

Op. Dr. Fatma Bilge Köse , İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üniversiteyi tamamladı. Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi anabilim dalında bir buçuk yıllık ihtisasın ardından aynı hastanede Plastik Cerrahi Uzmanlığına başladı ve burada uzmanlığını tamamladı.Bursa Şehir Hastanesi’nde iki yıl Plastik Cerrahi Uzmanı olarak çalıştıktan sonra kendi muayenehanesinde hasta takibine devam ediyor. Op. Dr. Fatma Bilge Köse’nin kliniği, Bursa’da modern ve bilimsel anlayışla estetik cerrahi hizmeti alabileceğiniz seçkin bir kliniktir. Operasyon öncesinde de sonrasında da ilgili, sıcak ve samimi muamele göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Etiketler
Kök hücre uygulaması
Op. Dr. Fatma Bilge Köse
Op. Dr. Fatma Bilge Köse
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube