Kifoz (kamburluk) nedir?

Kifoz (kamburluk) nedir?

Hastaların ayaktaki yan skolyoz grafilerindeki torakal eğriliğin normal sınırlar üzerinde olmasına kifoz denir. SRS sınıflamasına göre torakal (T5-T12) eğrilik 10-400 arasında değişmektedir. Torakal kifoz genellikle erkeklerde daha sık görülmektedir.

Kifoz

Kifoz nedenleri nedir?

Kifoz genellikle travma, gelişim anomalileri, dejeneratif disk hastalığı, enfeksiyon gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun dışında serebral palside, muskuler distrofi yada nöromuskuler hastalıklarda, omurga ve omurilik tümörlerinde de görülme olasılığı vardır.

Klinikte en sık karşılaşılan kifoz nedenleri nelerdir?

1. Scheuermann Kifozu
2. Omurga cerrahisi sonrası gelişen kifoz
3. Travma sonrası gelişen kifoz
4. Ankilozan Spondilit
5. NM kifoz
6. Konjenital kifoz

Bu makale 25 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Onur Yaman

Prof.Dr Onur Yaman, 1976 yılında Almanya’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2001 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2009 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.  1995 yılında İzmir’de 60. Yıl Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2001 yılında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Sonrasında sırasıyla Muş Devlet Hastanesi, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Omurga Merkezinde ve Koç Üniversitesi Hastanesinde çalışmış olup. 2018 Aralık ayı itibariyle Memorial Sağlık Grubunda devam etmektedir. Prof.Dr Onur Yaman, Türk Nöroşirürji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu - Türk Nöroşirurji Derneği, ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Kifoz nedir
Prof. Dr. Onur Yaman
Prof. Dr. Onur Yaman
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube