Kendini sevmek

En çok aldığım sorulardan bir tanesi kendimizi sevdiğimizi nereden anlarız, kendini sevmek nedir hadi gelin bu yazımda biraz bunlara değinmeye çalışalım

Kendini sevmek

En çok aldığım sorulardan bir tanesi kendimizi sevdiğimizi nereden anlarız, kendini sevmek nedir hadi gelin bu yazımda biraz bunlara değinmeye çalışalım.
Kendini sevmek demek insanın kendisi ile iyi geçinebilmesi iyi yönleri  ve olumsuz yönlerinin farkında olup ve değişmesi lazım gelen yönleri kabul edip değiştirmeye çalışması tabi ki kendindeki olumsuz yönleri değiştirmeye çalışırken kendine acımasız davranmadan yapabilmesi, kısacası insanın kendisiyle iyi bir ilişki, iyi bir bağ kurabilmesi, iyi bir arkadaş, iyi bir dost olabilmesi diyebiliriz.
Kendini sevmek neden önemlidir hadi gelin biraz bunu konuşalım
Friedrich Nietzsche diyorki
“Kendinizi kötü sevmeniz yalnızlığı size zindan eder...” Çok çok doğru, kendini seven insanlar yalnızlıklarını severler ve bu yalnızlıkta iç kaynaklara doğru bir yolculuk yaparlar bu kaynakları keşfederek kendimize karşı değerimiz artar, değer yalnız kalarak iç dünyamıza yolculuk yaparak keşfedilir ve artık dışarıdan gelen olumsuz eleştiriler, ayrılıkları vs bizi yıkmaz eleştirideki haklı yeri alıp yola devam ederler, ayrılık sonrasındaki duyguyu yaşayıp bitirirler bu duyguyu büyüterek kendilerine ket vurmazlar insanın kendini sevmesi kendine değeri bu şekilde gelişir.
"Kendinizi, kendinizle zaman geçirmeyi yalnızlık sanmayacağınız şekilde yetiştirin." (Tarkovski)
Sevgili okurum kendine çok iyi davran, görüşmek üzere.

Bu makale 26 Şubat 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Batuhan Toprak

Uzman Klinik Psikolog Batuhan Toprak, lisans öncesi eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümünü bitirerek "psikolog" unvanı almaya hak kazanmıştır. Uzmanlık eğitimini ise Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında tezli olarak yapmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi ekolünü kullanmaktadır. Aldığı Eğitimler ve Testler; Cinsel Terapi, Aile ve Evlilik Terapisi, Aile Danışmanlığı, Boşanma Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, , Fobiler ve Başa Çıkma Eğitimi, Sigarayı Bırakma Yolları Eğitimi, Stres ve Stresle Başa Çıkma Yolları Eğitimi, Nefes Terapi Eğitimi, Nöropsikolojik Testler, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, AGTE-Ankara Gelişimsel Tarama Envanteri, MMPI-Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, MMSE-Minimental ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Öz saygı
Uzm. Kl. Psk. Batuhan Toprak
Uzm. Kl. Psk. Batuhan Toprak
İstanbul - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube