Kemoterapi ile bitkisel tedavi aynı anda olur mu?

Kemoterapi ile bitkisel tedavi aynı anda olur mu?

KEMOTERAPİ İLE BİTKİSEL TEDAVİ AYNI ANDA OLUR MU?

Türkiye'de her yıl 160 bin kişiye kanser tanısı konulmakta ve 90 bin hastamızı kaybetmekteyiz. İyileşen hastaların % 99'u birinci ve ikinci evre hastalardır. Örneğin erken meme kanseri hastalarında ameliyat hayat kurtarıcı bir yöntemdir. Ancak evre ilerledikçe tedavi şansı da hayatta kalma şansı da azalmaktadır. İstatistiklere göre 4. evre kanserde sadece kemoterapi ve radyoterapi uygulanan hastalarda başarı şansı % 3 gibi küçük bir orandır. İşte bu noktada devreye fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavi girmektedir. Esasında bitkisel tedavi kanserin her evresinde uygulanması gereken bir yöntemdir ancak özellikle 3 ve 4. evre kanser hastalarında var olan tedaviye ek olarak kesinlikle uygulanması gerekmektedir. Kemoterapi ve fitoterapiyi aynı anda uygulayan hastalarda alınan sonuçlar bilim dünyasında büyük yankı uyandırmaktadır.

Dünyada Fitoterapi Çok Yaygın

Dünya fitoterapi yani bitkisel tedaviyi modern anlamda aslında 30 yıldır aktif şekilde uygulamakta. Çin ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde asırlardır kesilmeden uygulanan bu teknik, batı ülkelerinde son 30 yıldır ciddi araştırmalar neticesinde hastalarda uygulanmaktadır.

Türkiye’de Fitoterapi Artık Sağlık Bakanlığı’nın Getat Birimine Bağlı

Türkiye bu anlamda hem doğu hem de batılı ülkelerden geri kalmış olmakla birlikte 2014 yılında başarılı bir adım atılmış ve GETAT (Geleneksel ve tamamlayıcı tıp daire başkanlığı) kurulmuştur. Bitkisel tedavi umut tacirliği yapan sözde şifacıların elinden alınarak fitoterapi konusunda eğitim almış doktorlara emanet edilmiştir. Yurt çapında 5000'den fazla doktor Sağlık Bakanlığı'nın açtığı kurslara katılmış, gayet de zorlu olan sınavlar neticesinde Fitoterapi Uygulama Belgelerini almışlardır.

Onkoloji Uzmanları da Artık Bitkisel Tedavi Öneriyor

Yıllardır çözülemeyen bir sorun böylece çözülmüştür. Onkoloji uzmanları kanser hastalarında kemoterapi ve radyoterapinin yanında bitkisel tedavilerin kullanılmasına karşı çıkıyorlardı. Çünkü hastanın kan değerlerine direkt etki eden ya da karaciğer enzimlerini etkileyen bitkilerin kullanılmasından endişe ediyorlardı. Ancak 2014 yılından itibaren Sağlık Bakanlığının GETAT biriminin devreye girmesi ve bitkisel tedavinin bu konuda ilim sahibi olan doktorlar tarafından uygulanmaya başlanması ile onkoloji doktorlarının endişeleri giderilmiştir. Artık birden fazla güçlü tedavinin aynı anda kullanılmasında hiçbir sakınca kalmamıştır.

Kanserde Bitkisel Tedavi Süreci

2014 yılından itibaren fitoterapist doktorların da katkısı ile 4. evre kanser hastalarında bile çok güzel sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Birçok hastada 6 ay gibi bir sürede tam tedaviye ulaşılırken, bazı hastalarda bu süre 1 yıla kadar uzayabilmektedir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Neden Önemli?

Fitoterapinin bir diğer önemli etkisi de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Kanser hastalarının çoğunluğu aslında kanserden ölmemektedir. Kemoterapi ve radyoterapi ile bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu vücut virüslere, mikroplara, bakterilere ve enfeksiyonlara karşı savunmasız kalmaktadır. En küçük bir enfeksiyon bile hayatın sonlanması ile neticelenebilmektedir. İşte bitkisel tedavi desteği bu açığı kapatır yani güçlü bağışıklık sistemini sağlar ve hastamızın her türlü virüsle, mikropla savaşmasına katkı sağlar.

Kanserde Tedavisinde Fitoterapiyi Eksik Etmeyin

Özetle kemoterapi, radyoterapi, immunoterapi, Küba aşısı vs. hangi tedavi tekniğini uygularsanız uygulayın yanında mutlaka bitki özlerinin konsantre ekstrat hallerini ve kişiye özel beslenme formüllerini de kesinlikle eksik etmeyin.

Bu makale 1 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şenol Şensoy

Dr. Şenol Şensoy, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur.Lisans öncesi eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra, 1991 yılında Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla bitirerek Tıp doktoru unvanını almıştır.  Görevine ilk olarak Siverek Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde başlayıp, ilerleyen yıllarda 3 yıl boyunca Akçaabat’ta Sağlık Ocağı Hekimi olarak görev almıştır. Daha sonrasında Trabzon Hava alanı ve Atatürk Hava Alanı kurum tabipliği görevine geçmiştir. Halk arasında şifalı bitkiler olarak bilinen tıbbi bitkilerden istifade eden sayısız insanımızın taktir ve övgüsüne muhatap olan doktor Şensoy, fitoterapinin tıp doktorları tarafından uygulanması gereken tedavi edici bir alan olduğunu, 2014 yılından itibaren sağlık bakanlığı tarafından verilen sertifikasyon eğitimleri ile fitoterapist ünvanını alan tıp doktorları tarafın ...

Etiketler
Kemoterapi tedavisi
Dr. Şenol Şensoy
Dr. Şenol Şensoy
İstanbul - Fitoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube