Kemerli burun ameliyatsız nasıl düzeltilir?

Kemerli burun ameliyatsız nasıl düzeltilir?

Bir insanın yüz güzelliğini en iyi şekilde gösteren ya da güzelliğine gölge gösteren tek şey burunlarıdır. Dış görünüşler üzerinde en büyük etkiye sahip burunlar, bozuk olduğu sürede insanların psikolojileri üzerinde dahi olumsuz etkileri ile dikkatleri çeker. Özgüvenin kaybolmasına dahi neden olacak kadar etkili olan kemerli burun ameliyatsız nasıl düzeltilir en merak edilen konuların başında geliyor.

Ameliyat olmak şart değil…

Burunlarında bozukluk olan kişiler her ne kadar illa burun ameliyatı olmak zorunda olacaklarını düşünüyor olsa bile gelişen teknoloji ile artık böyle bir şart kalmadı. Herkes kendilerine uygun olan yöntemlerden biri olarak ameliyatsız bir şekilde kemersiz burun düzeltme yöntemlerini tercih edebilir. Fakat bu durumun herkes için geçerli olmayacağını da göz ardı etmemek gerekir.

İlk olarak ameliyatsız burun estetiği Uzakdoğu sınırlarında başlamış gerçekten işe yaradığı için de tüm dünya üzerinde kısa sürede iyi bir yer edinmiştir. Burun aparatları sık ve düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman ufak oranlarla da olsa burunların kemerlerinde düzelmelerin meydana gelmesine yardımcı olabilir. Sadece bu da değil bir yandan da yeni doğan bebeklerin kemik yapıları daha oturmadığı için en ufak düzeltme hareketleri ile dahi kemerli olan burunların düzeltilmesi söz konusu olacaktır. İlerleyen yaşlarda çocukların daha güzel burunlara sahip olmasını isteyen kişilerin bebeklik dönemlerinde elleri ile burunlarına şekil vermeleri etkili olacaktır.

Bu makale 22 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şerif Yavuz

Op. Dr. Şerif YAVUZ, 1983 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2008 - 2014 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

2014 - 2017 Yılları arasında İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2017-2019 yılları arasında Özel Avrasya Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Şerif YAVUZ, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa hastanesi'nde ve Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Ameliyatsız burun estetiği
Op. Dr. Şerif Yavuz
Op. Dr. Şerif Yavuz
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube