Kavitasyon nedir ?

Kavitasyon nedir ?

HİPOOSMOLAR LİPOSHAPING    (Wet Cavitation)
Ameliyatsız bölgesel zayıflama olarak tanımlanabilecek bu yöntemde liposuctionda yağ hücrelerini parçalamak için kullanılan sıvı enjeksiyonu ile kavitasyon yönteminin birleşimi olarak düşünülebilir.
 
KAVİTASYON NEDİR?
 
       Kavitasyon zayıflama olarak bilinen yöntem ultrasonik bölgesel zayıflama sistemleridir. UItrasonik zayıflama olarak bilinen sistemlerin yeni ve farklı bir versiyonudur. Ultrason ile zayıflama böbrek taşlarını ses dalgaları ile kırmada kullanılan sistemlerden esinlenerek üretilmiş cihazlardır.

Ultrasonik zayıflamada hedef taş yerine yağ dokusudur. Bu nedenle taş kırma cihazlarından farklı frekansta ultrasonik dalgalar kullanılır.

Yapılan çalışmalara sistemlerin başarılı ve güvenli olduğunu göstermektedir. Kavitasyon sistemleri ile her seansta çevresel olarak 2–6 cm olmaktadır. Genelde önerilen seans sayısı 5 seanstır. 5 seans bitiminde hedef her seans için ortalama minimum 2 cm incelme sağlamaktır.

Kavitasyon sistemleri ile yapılan zayıflamada deri altındaki yağ dokusu hedeflenir. Yağ dokluya hedeflenen odaklı ses enerjisi bu bölgedeki küçük bir alanda güçlü bir titreşim oluşturur. Oluşan enerji dalgası yağ hücre zarlarını parçalar. Parçalanan hücrelerin içinden çıkan yağ molekülleri vücudun savunma hücrelerince karaciğer ve idrar yolu ile atılır.

Bu işlem sonucu fazlaca enerji açığa çıktığından işlenm sonrası yağdan ve şekerden fakir beslenme genel zayıflamaya da yardımcı olur.

İşlem sonrası yürüyüş yapmak işlemin etkilerinin daha hızlı ortaya çıkmasına katkı sağlar.

İşlem ağrısızdır ve işlem sonrası işinize dönebilirsiniz.

               Kavitasyon uygulaması için bir ön hazırlık gerekmez. Uygulama günün her saatinde yapılabilmektedir. Kavitasyon uygulamasından önce ciddi kliniklerde genelde ücretsiz doktor görüşmesinde bilgi verilir. Bu uygulama için sakıncalı bir durum olup olmadığı değerlendirilir.

Doktor görüşmesi sonrası işleme uygun iseniz işlem odasına alınıp işlem sırasında rahat etmeniz için tek kullanımlık çamaşır ve giysiler verilir. Kavitasyon uygulaması öncesi uygulanacak alan belirlenir. Kavitasyon uygulaması yapılacak alan çevresel olarak belli noktalardan ölçülür. Ölçüm sonuçları dosyanıza kaydedilir.

Kayıt sonrası kavitasyon işlemine başlanır. Kavitasyon uygulaması sırasında sizin ve kullanıcının rahat edeceği bir sedye tercih edilir. Uygulama yapılacak alana ultrason jeli sürülür. Daha sonra işleme başlanır. İşle bu alanda kavitasyon elliğinin yavaş yavaş gezdirilmesi şeklinde yapılır.

Kavitasyon sırasında kulakta bir çınlama sesi duyulması normaldir. İşlem sırasında bu sürer fakat işlemden sonra geçer.

Uygulanacak alan titizlikle taranır. Kavitasyon uygulaması her alan için 45 dakika kadardır. Simetrik alanlarda bu süre ikiye bölünerek uygulanır.

Kavitasyon uygulaması bitiminde tekrar aynı yerlerden mezura ile ölçüm yapılarak alan değerlendirilir. İncelmenin derecesi kaydedilir.

Kavitasyon işlemi sonrası radyo frekans uygulaması öneren klinikler olduğu gibi tek başına uygulamayı tercih eden kliniklerde mevcuttur. Bu kliniğin tecrübesine bağlıdır.

Uygulama sonrası genelde o bölgedeki kan dolaşımını arttırmak için yürüyüş ya da koşu önerilen bir uygulamadır.

Kavitasyon uygulamalarından sonra gelecek seansa kadar yağ kısıtlamasına gidilmelidir. Karbonhidrat az tüketilmelidir. Protein kısıtlaması ise yapılmaz.

Hipoosmolar  Lipoliz (ıslak kavitasyon)da amaç hem yağ hücrelerinin içine geçerek onların şişirilmesi ve aynı zamanda  kavitasyondaki ultrason dalgaları ile bu hücrelerin parçalanması sayesinde tek seansta bölgesel incelmenin sağlanmasıdır.

Teknik:

 Yöntemde size ağrı vermeyecek özellikte içerisinde lokal anestezi içeren sıvı sorunlu bölgeye enjekte edilir. Bu enjeksiyon yaokalşık 20 dakika sürer. Daha sonra hipoosmolar yani hücre içine geçebilecek özellikteki sıvı yağ hücrelerini şişirir. Daha sonra bölge başına 20-30 dakika olacak şekilde kavitasyon işlemi uygulanır. Şişen yağ hücreleri patlamış olur.

    Bu yağ hücrelerinin uzaklaştırılması amacıyla velasmooth denen  radyofrekans içerem LPG yöntemi ile masaj benzeri etki ile fazla yağ bölgeden uzaklaştırılarak cilt sıkılaşır.

AVANTAJLARI :
-Tek seansta incelme mümkün olur
-Liposuction düşünmeyen hastada ameliyatsız yağ yıkımı sağlanır
-İşlem 1 saat sürer direkt işinize dönebilirsiniz
-İz ya da dalgalanma problemi olmaz

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Lpg
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube