Kalp krizi sonrası cinsel hayatım olacak mı ?

Kalp krizi sonrası cinsel hayatım olacak mı ?

Evet erkek hastalarımızın kalp krizi tedavi süreci bittikten sonraki ilk kafalarına takılıp sormak isteyip te soramadıkları sorudur bu soru. Kalp Krizi Sonrası Cinsel Hayatım Olacak mı? Aslında sorulması gereken en önemli sorulardan birisi bence. Çünkü insanoğlunun ihtiyaç sıralamasında karnını doyurmadan sonraki ilk ihtiyacıdır cinsellik. Hele ki bizim toplumumuzda özellikle genç erkekler için çok çok önemlidir.

Kaliteli bir cinsel ilişki için öncelikle anksiyete yani kaygı stres en düşük seviyede olmalıdır. Çünki kaliteli seks sırasında kafamızdaki sorular endişeler eşimize konsantrosyon bozar bu da erken boşalma hatta sertleşme problemine dahi sebep olabilir. Onun için şimdi derin bir nefes alalım ve kafamızdaki yanlış bilgilerden kurtulalım

1.Halk arasında söylenen ”Kalp krizi geçiren bir erkek artık yarım adamdır cinsel ilişkiye girmesi çok sakıncalıdır” sözünü unutalım. Kalp krizi geçirdi diye bir erkek cinsellikten kopacak değildir tabiki;çünki bilindiği gibi cinsel ilişki öyle aşırı kalbi yoran bir aktivite değildir.Normal bir cinsel ilşki (yani aynı partnerle  ,uç noktalarda yaşanmayan iliski) iki üç kat merdiven çıkmak ya da orta düzey bir egzersiz ile eşdeğer düzeyde diyebiliriz.

Ancak cinsel hayata ne zaman başlanması hastadan hastaya değişir.Bazı hasta vardır hafif bir kriz geçirmiştir bir hafta sonra izin veririrz bazı hasta vardır iki hafta sonra….Bazen de hstanın kriz gecıren damarı açılmıştır fakat başka stent kararı alınmış  daralmış damarı da vardır mesela o hastaya da karar alınan damara stent işlemi uygulandıkatan sonra izin verilir.Onun için doktorunuza muhakkak bu konuyu utanmadan sorunuz.

2.Kalp ilaçları erkekliği öldürür mü: Toplumda maalesef böyle bir söylenti de vardır. Evet bazı kalp ilaçları sertleşme problemi yaratabilir ama her kalp ilacı her hastada sertleşme problemi yaratacak diye bir şey yoktur.Dolayısıyla Tıpta ve demokraside çareler tükenmez.Kullandığınız ilacın böyle bir etkisi olduysa Sakın umutsuzluğa kapılmayın doktorunuza danışın doktorunuz size çözüm sunacaktır.Yapılacak en büyük yanlış bu yan etkiden dolayı kalp ilacı kafanıza göre bırakmak olacaktır bu sizin için tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

3.Cinsel gücü arttırıcı ilaçlar kullanabilir miyim: Bazı ilaçlara onay verebiliriz ama ne zaman ,hangi dozda kullanılacağı ve kullandığınız ilaçlarla etkileşim konusunda muhakka doktorunuza danışın. Doktorunuza danışmadan bu tarz ilaçlar sizin için tehlikeli olabilir. Mesela nitrat içeren ilaçlar mesela monoket monodur isordil vs viagra tarzı ilaçlarla etkileşir ve kesinlikle birlikte kullanılmamalıdırlar.

ÖZET OLARAK KALP KRİZİ GEÇİRDİNİZ DİYE SAKIN MORALİNİZİ BOZMAYIN CİNSELLİK YASAYAMAYACAĞIM ENDİŞESİNE KAPILMAYIN BU KONUYU DOKTORUNUZLA KONUSMAKTAN UTANMAYIN; DOKTORUNUZDAN HABERSIZ İLAÇ KULLANMAYIN YA DA MEVCUT İLAÇLARINIZI BIRAKMAYIN

Bu makale 28 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Bekir Akkaya

Uzm.Dr Bekir Akkaya, 1984 Yılında Manisa Saruhanlı ilçesine bağlı Çakmaklı köyünde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2012 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur. 

Mesleki çalışmalarına Özel Su Hospital'de devam etmektedir.

 

Etiketler
Kalp krizi
Uzm. Dr. Bekir Akkaya
Uzm. Dr. Bekir Akkaya
İzmir - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube