İstenmeyen gebelik kürtaj

VAKUM İLE KÜRTAJ

İstenmeyen gebelik kürtaj

Kürtaj İşlemi Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj İşlemi:  Endometrial Biyopsi, Terapötik Kürtaj, Tanısal Kürtaj, Tıbbi Tahliye ve isteğe bağlı Kürtaj, Vakum Kürtaj isimleri adı altında en sık yapılan jinekolojik cerrahi işlemlerden bir tanesidir. Genel anestezi altında yapıldığı zaman hasta ağrı duymaz. Steril şartlar altında hastanede,  ameliyathanede yapıldığı zaman kürtaja bağlı olası problemler daha başlamadan önüne geçilir. Bu sebeple hastanede tam teşekküllü steril  ortamda tecrübeli kadın doğum uzmanı tarafından yapılması uygundur. Vakum kürtaj günümüzde en yaygın uygulanan metod’ dur.  Kayseri kürtaj anestezi ile özel hastane de ağrısız yapılmaktadır.

  1. Düzensiz adet kanamalarının teşhis ve tedavisinde
  2. Menapoz sonrası kanamaların araştırmasında
  3. Anne karnında ölmüş bebeğin tahliyesinde
  4. Rahim içinde kitle olan hastaların teşhis ve tedavisinde
  5. İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında kürtaj yapılır.

Kayseri kürtaj işlemi anne karnında kalp atışı durmuş bebeğe yapılabileceği gibi 10. Haftayı geçmemiş olan gebeliklerde de hastanın isteği üzerine yapılabilir. Evli olan hastalarda İsteğe bağlı yapılacak kürtajların yapılabilmesi için eşinin onay vermesi gerekir 10 hafta üzeri gebelikler isteğe bağlı küretaj edilmez

İnternette kayseri kürtaj, vakum kürtaj, kayseri kürtaj ücreti, özel kayseri kürtaj kliniği ve kayseri kürtaj ücreti ile ilgili çok sorular sorulmaktadır. Kayseri 2023 kürtaj ücreti gebeliğin haftasına göre hastanın mevcut sağlık problemlerine göre ve anestezi şekline göre değişkenlik göstermektedir.

İşlem Kayseri özel hastanemizde genel anestezi ile ameliyathane şartlarında 5 ila10 dakika sürmektedir. Vakum Kürtaj sonrası hastanede yatış süresi yaklaşık 1 saattir.

Bu makale 2 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Suat Altmışyedioğlu

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
linkedin
Op. Dr. Ahmet Suat Altmışyedioğlu
Op. Dr. Ahmet Suat Altmışyedioğlu
Kayseri - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube