İple askılama yöntemleri nedir?

İple askılama yöntemleri nedir?

Yaşlılık sürecinin hızlanması ile birlikte kişilerin ciltleri eski esnekliğini kaybeder. Bu duruma, yerçekiminin karşı konulamaz etkisi de eklendiği zaman ciltte sarkmaların meydana gelmesi kaçınılmazdır. Yüzde meydana gelen bu sarkmaların ve yaşlılık etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik birden fazla teknik söz konusudur. Botoks, peeling, dolgu, dermabrazyon, yağ enjeksiyonu vb. bu tekniklerden bazılarıdır. Ne var ki, bu yöntemler arasında en kesin çözümü sunan teknik, face lift adı verilen ve Türkçe’ye yüz germe olarak çevrilen tekniktir. Yüz germe tekniği sayesinde yaşlılık ve sarkma sorununu kökten çözmek mümkündür. Ülkemizde ise, bu kesin çözüm olanağı kullanılıyor olmakla birlikte, çoğu kişi muhtelif nedenlerden ötürü bu operasyondan imtina etmektedir. Büyük çoğunluk cerrahi olarak ağır bir işlem olduğunu düşünmektedir ve problemlerinin daha hafif teknikler ile ortadan kaldırılmasını istemektedir.

Bu bağlamda, yüz germe operasyonlarının ağır içeriğine alternatif olarak, özel olarak imal edilmiş dikiş malzemeleri ve askılama ürünleri sayesinde, yüzün sarkma yapan bölgelerinin düzeltilmesi mümkün olmuştur. Ancak yine de, bu yöntemlerden hiçbirinin yüz germe operasyonuna alternatif olabilecek kapasiteye ulaşamadığını söylemek gerekir. Peki, iple yüz askılama tekniği için ideal olan adaylar kimlerdir? Operasyonun gerçekleşmesini önleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmayan erkek ya da kadın herkes bu cerrahi işlem için uygun adaydır. Ancak bu operasyon 35 – 50 yaş arasında olan kişilere çok daha fazla avantaj sağlamaktadır. Çünkü bu tarz kişilerin özel olarak orta yüz bölgelerinde sarkmalar ve bu duruma bağlı olarak burun ve yanak kıvrımında derinliklerin oluşması söz konusudur. Yine bu kişilerin gözaltlarında çukurluklar ve yanaklarında çökmeler vardır. Ancak yüz germe operasyonundan uzak durmak isteyen kişiler de bu işlem için ideal adaylar arasındadır.

Peki, iple boyun germe işlemlerinin yapılması mümkün müdür? İple yüz germe işleminin yapılabilir olması gibi, bu dikişler kullanılarak boyun germe işlemlerinin de yapılması mümkün olmaktadır. Bu operasyonun amacı, uzun ameliyat sürelerine bel bağlamadan ve boyun germe ameliyatları nedeniyle meyanda gelen izlerden kaçmaya gerek duymaksınız, daha genç görünümlü bir boyun görüntüsünün ortaya çıkarılmasıdır. Boyun açısının estetik olarak ideal pozisyona getirilmesi bu operasyonun temel amacıdır. Bu işlemler kesinlikle ameliyathane ortamında hayata geçirilmelidir. Saçlı derinin içinden hiç kimsenin fark edemeyeceği 5 – 6 cm’lik bir cerrahi kesi yardımıyla girilmektedir. Özel olarak üretilmiş ipler vasıtasıyla askılama işlemi hayata geçirilmektedir. İşlem süresi aşağı yukarı 1 saattir. Yüz germe operasyonlarında olduğu gibi yüzünüzün şişmesi söz konusu değildir. Sadece işlemden birkaç gün sonra kendinizi toparlamaya başlarsınız. Bunlar bu yöntemin en önemli özellikleri arasında kolayca sayılabilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Yüz germede askı yöntemi
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube