İnfetilite nedir ?

İnfetilite nedir ?

Bir çiftin belirli bir süre korunmasız ilişki yaptığı halde hamile kalamama durumudur. Bu süre 35 yaş altında 1 yıl, 35 yaş üstünde 6 aydır. Günümüzde çiftlerin %15'inde infertilite sorunu bulunduğu kabul edilmektedir.

 

İnfertil çiftlerin yapılan muayene ve tetkiklerinde kadın, erkek yada her ikisinde de sorun bulunabilir. İnfertil çiftlerin yaklaşık %20'sinde tüm tetkikler normal bulunabilir ve bu duruma açıklanamayan infertilite denir.

 

İnfertil çiftlerin tedavisinde öncelikle soruna yönelik yaklaşımlar, sorunun tespit edilemediği durumlarda ise yardımcı üreme teknikleri kullanılır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Handan Namlı

Op. Dr. Handan NAMLI, 1969 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise SSK Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. Handan NAMLI, uzmanlığı sonrasında pek çok kurumda görev yapmış ve deneyim kazanmıştır. 2002-2004 yılları arasında Kartal SSK Hastanesi Kadın Doğum Kliniği'nde, 2004-2005 yılları arasında Yakacık Doğumevi Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 2005-2007 yılları arasında Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Ünitesi'nde, 2007-2009 yılları arasında Özel Nene Hatun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi'nde ve 2009-2015 yılları arasında Medikal Park Göztepe Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi'nde, M ...

Etiketler
İnfertilite tedavisi
Op. Dr. Handan Namlı
Op. Dr. Handan Namlı
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube