İmplant tedavisi hakkında

İmplant tedavisi hakkında

Estetik Bölgelerde İmplant Uygulamaları

Ön bölgedeki diş kayıplarında implant tedavisi en iyi seçeneklerden birtanesidir.

Günümüz teknolojisinde diş çekimiyle aynı gün yapılan implantlar ve geçici protezler sayesinde hastalar estetik bir görüntüye aynı gün kavuşabilmektedir.

Özellikle tek diş kayıplarındaki implant tedavilerinde uygulanan ışığı geçiren  kaplamalar sayesinde hastanın implant üstü protezi kendi dişleriyle birebir aynı estetiğe sahip olur.

Tam Dişsizlikte İmplant Uygulamaları

Tam Dişsiz hastalarda implant ile tedavi hareketli veya sabit olabilmektedir.

Hareketli protezlerde çene kemiğine yerleştirilen en az 2 adet implant ile hasta çiğneme ve konuşmada rahatlığa kavuşurken aynı zamanda protezini istediği zaman takıp çıkarabilir.

Sabit protezlerde hastanın kemik durumuna bağlı olarak uygulamalar değişebilmektedir.

Çoğu zaman tek çene için 6 adet implant kullanılarak tam ve sabit protez yapılırken bazı durumlarda  4 implant üzerine sabit uygulamalar da yapılabilmektedir .

İmplant Operasyonu ve Sonrası

İmplant kaybedilen diş dokularının yerine yerleştirilen titanyum vidalardır.

İmplant tedavisi sadece işlem uygulanan bölgeye  lokal anestezi altında yapılır . İmplant uygulaması sırasında hasta herhangi birşey hissetmez.

İmplant tedavisi her yaş için uygun mu?

İmplant uygulamalarında belirleyici faktör hastanın yaşı değil hastanın kemik yapısıdır. Bu nedenle implant tedavisi her yaş için uygundur. Ancak kronik rahatsızlığı olan ve düzenli ilaç kullanan bazı  hastalarda operasyon öncesi ilgili hekimden konsültasyon istenebilmektedir

İmplant operasyonu sonrası ağrım olur mu?

İmplant tedavisi sonrasında ağrı uyuşukluğun geçmeye başladığı sırada olabilir ve genellikle oral ağrı kesici kullanılarak geçer. Çok kısıtlı vakada ağrı eşiğine bağlı olarak İM enjeksiyon yapılması gerekebilir.

İmplant tedavisini takip eden günlerde ağrı görülmezken şişlik ve morarma görülebilir.

İmplant operasyonu sonrası normal yaşantıma ne zaman dönebilirim?

Operasyon sonrası kişinin normal hayatına dönmesi işe başlaması kişiden kişiye değişen bir durumdur. Tek bir implant uygulamasında hasta ertesi gün işe ve sosyal yaşantısına dönebilecekken çoklu uygulamalarda oluşan şişlik ve morarma durumuna göre sosyal yaşantıya dönüş 3-5 günü bulabilmektedir.

İmpant tedavisi sonrası ilk kontrolüm ne zaman yapılır?

İmplant uygulamalarından sonra ilk hafta hasta dikişlerinin alınması ve operasyon bölgesinin kontrol edilmesi amacıyla tekrar görülür.

İmplant tedavisi sonrası protezlerime ne zaman kavuşabilirim?

İmplant operasyonunu takiben kemik ile implantın bağ oluşturması için 2-3 ay beklenmelidir. Bu süreçten sona hasta daimi protezlerine kavuşabilir. Ancak yetersiz kemik olan bazı özel durumlarda bu bekleme süresi biraz daha uzun tutulur.

Bu makale 15 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Ayşegül Mekikoğlu

Dr. Ayşegül  Mekikoğlu, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini  Ankara’da tamamladıktan sonra 2006 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini başarıyla tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır. 2011 yılında  Gazi üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında implant uygulamaları, implant uygulamalarında  ileri cerrahi yöntemler ve estetik diş hekimliği uygulamaları hakkında birçok eğitim ve seminerlere katıldı.

EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği ) ve TDB (Türkiye Diş Hekimliği  Birliği) üyesidir.

Mesleki çalışmalarına Kadıköy Kalamış'da Özel Muayenehanesinde devam etmektedir. 

Etiketler
Dişçi
Dr. Dt. Ayşegül Mekikoğlu
Dr. Dt. Ayşegül Mekikoğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube