Tüm ağız dişsizlikte full çene diş yaptırma uygulamaları

Tüm ağız dişsizlikte full çene diş yaptırma uygulamaları

Ağız ve diş sağlığınızı yeniden kazanmak için komple diş yaptırmak gereklidir. Ağzınızda kalan en ufak bir çürük dahi zamanla diş kayıplarına kadar yol açabilir. Bu sebeple uzman bir hekime giderek tüm dişlerinizi kontrol ettirmelisiniz. Hangi dişinizde ne gibi bir sorun olduğunu görerek tedaviye başlanmasını sağlayabilirsiniz.

Diş Tedavisi

Dişlerde pek çok sorun birlikte görülebilir. Antibiyotik kullanımı, çay sigara kullanımı ya da çürüklere bağlı olarak dişlerde renk değişmeleri görülebilir. Oluşan tartarlar nedeniyle dişler sararabilir. Bu durumlarda diş temizliği ve diş beyazlatma operasyonları yapıyoruz. Dişlerde oluşan çürükler yüzünden ağrılarınız olabileceği gibi dişlerinizi çektirmiş olabilirsiniz. Kaybedilen dişin yerine köprü ya da daha sağlıklı olan implant yapılabilir.

Tekli ya da çoklu diş kayıpları için en iyi çözüm implanttır. 

Çürük halinde dolgu ya da kanal işlemi uyguladıktan sonra ise zirkonyum kaplama ile dişlerinize estetik görünüm kazandırıyoruz. Böylece sağlıklı bir ağza kavuşabilirsiniz.

Bazen de hastalarımız estetik kaygılarla bize başvurabiliyorlar. Dişlerde seyreklik ya da eğrilik gibi sebeplerle gülmeye çekinen hastalarımız için estetik dolgu ya da diş teli tedavisi gibi yöntemlerle inci gibi dişler vaat ediyoruz.

Tedavi Fiyatları

Görüldüğü gibi diş tedavileri oldukça çeşitlidir. Hastanın ağız sağlığının ne kadar iyi olduğu çok önemlidir. Bazen küçük dokunuşlarla birkaç seans ile hastanın diş tedavisi sona erebilir. Bu durumda cüzi bir ücret çıkacaktır. Bazen de birkaç dişe birden müdahale etmek ya da tel tedavisi gibi uzun bir süreci takip etmek gerekebilir. Bu durumlarda ise maliyetler artacaktır. İmplant gibi tedaviler ise maliyeti zaten yüksek yöntemlerdendir.

Komple diş yaptırma fiyatları tamamen hastanın ağız sağlığına göre değişir. Muayene sonrası gerekli müdahaleler anlatılacak ve fiyat tarifesi de çıkarılacaktır.

En sık rastladığımız kemik problemi kemik erimesi nedeniyle üst çenede sinüs dediğimiz boşluklarına ve alt çeneden geçen alt çene sinirine yaklaşılmasıdır.

Eğer hastalarda ki kemik hacmi yetersizlik gösteriyor ise implant tedavisi için ileri  cerrahi gerekebilir.Bu tür Durumlarda alt ve üst çenelerde genelde 6-8 adet implantlar ile alt üst komple implant yapılabilir.Eriyen Çene kemiği İleri Cerrhi uygulamalarıyla, kemik greftleri, çeşitli regenerative materyaller bazı durumlarda ise çenenin bazı bölgelerinden yedek kemik nakli ile yapılabilir.All on 4 veya All on 6 yöntemleri ile açılı implantlarla komple implant yapılabilir.

Üst arka bölgelerde sinüslerin geniş olması ya da kemik seviyesinin azalması nedeniyle oluşan kemik yetersizliklerinde yada diş eti çekilmeleri ve  tedaviye çok geç başlanması sebebiyle erimiş çene kemiklerinde açılı 4-6 implant üzerine komple çene yapabiliyoruz.

İleri derecede Çene kemiği erimesinde implant tedavisi yöntemleriyle , İmplant teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler sayesinde artık uzun süren zahmetli ileri cerrahi uygulamalara gerek kalmadan bir günde sabit dişlerinize kavuşabilirsiniz.

Geleneksel olarak İmplant tedavileri ortalama 2-3 ay kadar sürmektedir.

Ancak hiç bir dişi olmayan yada mevcut dişlerini kaybetme noktasına gelmiş bir kişi için implant uygulamasını takiben 2-3 ay dişsiz kalmak en büyük sıkıntı olmaktadır.

Hele birde bu kişi aktif çalışma hayatının içinde ise dişsizlik çok daha büyük sıkıntı olmaktadır.

Bu hastaların implant operasyonunu takiben iyileşme dönemini ağızlarında sabit ve estetik dişler ile geçirmeleri son derece faydalı olmaktadır.

Kliniğimize gelen genellikle hastalardan tomografi alarak kemiğin yapısını üç boyutlu inceleyerek,ne kadar kemik erimesi olduğunu,bu tür kemik erimelerinde ne tür bir tedavi uygulayacağımızı önceden planlıyoruz.Genellikle bu tür ameliyatlarda kemik greftleri ve çeşitli regenerative materyaller kullanılmaktadır.

Tüm dünyada çok uluslu bağımsız araştırmalar göstermiştir ki günümüz teknolojisi ile üretilmiş olan implantlar belirli koşullar sağlandığı takdirde aynı gün fonksiyona sokulabilmektedir.

Anında yükleme dediğimiz bu uygulamada kişi implant uygulamasını takiben aynı gün sabit geçici dişlerine kavuşabilmekte ve estetik ve fonksiyonle olarak yaşam kalitesi çok yükseltilebilmektedir.

Özellikle yaşa bağlı olarak alt ve üst çene arka bölgedeki ilerlemiş kemik kayıpları durumunda ileri cerrahilere gerek kalmadan uzun süren tedavi süreçleri yaşamadan son derece pratik şekilde bir günde sabit dişler yapabilmekteyiz.

Tek seansta yerleştirilen 4 yada 6 adet implant üzerine aynı gün sabit dişler takılabilmekte ve kişi hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Doğru implant uygulamalarıyla kişinin kaybettiği dişlerin yerine konacak protez, kendi kişi kadar sağlam ve kalıcı olur. Bu da uygulamanın başarısının artmasına neden olur. Geçici protezler ve takma dişlere nazaran implantın yararları şu şekilde sıralanabilir:

-    Alt çenedeki bütün dişlerini kaybetmiş olan hastalarda çiğnemeyi kolaylaştırır,

-    Diş problemlerinin tedavisinde etkin bir sonuç sağlar,

-    Tek diş kaybının yaşandığı durumlarda gerçeğe yakın sonuçlar ortaya çıkarır,

-    Estetik açıdan çok daha doğal ve düzgün bir görünüm sağlar,

-    Uzun vadede memnun edici sonuçlar sunar.

Çene Kemiği erimelerinde  İleri implant Cerrahisi

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

 Bazı Durumlarda çene kemiği çok erir , bu durumda

Hastanın eksik ve sağlam dişleri, damaktaki kemik yapısı implanta uygun olan ve olmayan hastalar konusunda ipuçları vermektedir. Uygulama öncesi hekim çeşitli teknikler uygular, diş röntgeni çekilir ve detaylı bir muayene sonucunda dişin nasıl düzeleceği konusu açıklığa kavuşturulur.

Genel olarak bu durumlarda hastalarımızdan rutin Tomografi isteyerek hastanın kemik durumunu 3 boyutlu inceleriz daha sonrasında ise çeşitli regenerative materyaller, Prf uygulamaları, kemik greftleri ile all on 4 ,all on 6,all on 8 yöntemleriyle hastalarımıza gerekirse Hastane ortamında Genel anestezi eşliğinde en uygun yöntemi öneriyoruz.

Bu makale 13 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
Dişsizlik
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube