İmplant endikasyonları nelerdir?

İmplant endikasyonları nelerdir?

Tek diş boşluklarında ,dişsiz alanın heriki yanındaki dişler sağlam ise herhangi bir çürük defekt yoksa implant endikedir.Bu şekilde sağlam dişler korunmuş olur.Dişsiz alt ve üst çenelerde protez kullanan hastalarda hem çenedeki rezorbsiyondan dolayı, hemde alt çenedeki dil organından dolayı protezin tutuculuğunda sorun olmakta,kişi rahatça yemek  yiyememekte,buda kişinin genel sağlık durumunu ve sosyal hayatını etkilemektedir.

İmplant üzerine  yapılacak protez ile tutuculuk sağlanarak kişiye rahatça yemek yemesi sağlıklı mutlu bir sosyal hayatgeçirmesi sağlanır.üst çenede ise protezin damağı kapatan şekli ve tat alma duygusunu ortada kaldırması en büyük avantajlarından birisidir.Kısmi şekilde diş kaybının olduğu çenelerde ise kancanın olumsuz görüntüsünü kaldırmaktadırProtez kullanan hastalarda kemiğin erimesinide durdurmaktadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Emel Yaşbek

Dt. Emel YAŞBEK, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini birincilikle bitirmiştir. Ardından İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini de 1992 yılında başarıyla tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır.

İmplant, estetik dişhekimliği, protez konuları üzerinde yoğunlaşmış olan Dt. Emel YAŞBEK, 24 yıldır Maltepe'de bulunan özel muayehanesinde hastalarını kabul etmektedir. Ayrıca kendisini sürekli güncel tutmak amacıyla yurtiçi ve yurtdışında sayısız mesleki sempozyum, kongre ve seminere katılmış olup halen yakından takip etmekte ve katılım göstermektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Emel Yaşbek
Dt. Emel Yaşbek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube